Sådan deler I værdierne i en skilsmisse
Hvem skal have hvad, når I skal hvert til sit? Få eksperternes råd til at dele bolig, gæld og værdier.
Skilsmissen rummer svære følelser og beslutninger - også når det kommer til økonomien.
Hvad skal der eksempelvis ske med jeres fælles hus? Og hvem skal betale hvad indtil det bliver solgt? Det sidste har vi spurgt advokat Helle Larsen fra Advokathuset Helle Larsen og tidligere formand for Danske Familieadvokater.
Indtil huset er solgt, eller den ene part har købt den anden ud, vil de I fortsætte med at have fælles økonomi.
“Og i den forbindelse er det en god ide at få lavet en budgetkonto, der alene omfatter huset, så parterne har ro i maven,” siger Helle Larsen.
Find en rimelig husleje for den, der bliver boende
Hvis den ene part gerne vil blive boende i huset efter skilsmissen, indtil huset er solgt, og det fortsat er fælleseje, skal vedkommende selvfølgelig betale husleje til fællesboet. Her afhænger størrelsen af huslejen af, hvad boligen vil kunne udlejes til på det frie marked. Hvor meget det drejer sig om, kan mægleren hjælpe med svar på.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Det skal du vide, inden du sætter dine penge ind på en opsparingskonto
Sætter du dine penge på en opsparingskonto kan du få en højere rente, men du skal være opmærksom på bl.a. binding og gebyrer.
Spar penge i hverdagen: Her er vores bedste sparetips
Priserne stiger på alt fra dagligvarer til el, og du har måske brug for at kigge budgettet igennem. Disse overvejelser og ændringer i dine vaner kan give dig en sundere økonomi og spare dig penge.
Sådan udregner du dit rådighedsbeløb
Når du har et passende rådighedsbeløb, er din økonomi sund. Men hvor mange penge har du egentlig brug for til mad, tøj og fornøjelser? Få hjælp her.