Det skal du vide om de nye boligskatter
Der er nye ejendomsvurderinger og boligskatteregler på vej. Mange boligejere er bekymrede over, hvad det konkret kommer til at betyde for dem. Få et overblik over de nye regler her.
I flere år har medierne været fyldt med historier om fejlagtige ejendomsvurderinger samt om nye ejendomsvurderinger og boligskatter på vej. Historier, som har fået mange boligejere til at blive bekymrede for, om deres boligskat ville stige – en usikkerhed, der falder sammen med højere energi- og fødevarepriser samt rentestigninger og mulige fald i boligpriser.
”Jeg forstår godt, at mange boligejere kan være bekymrede og forvirrede. Det virker kompliceret, og man hører meget om det i medierne, men alligevel ved mange ikke rigtigt, hvad de nye regler går ud på. Der er også rigtigt mange, der endnu ikke har fået deres nye ejendomsvurderinger – og derfor heller ikke er klar over, hvordan de konkret kommer til at blive stillet efter de nye regler,” forklarer cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Heinig og fortsætter:
”Jeg oplever til gengæld, at de fleste får mere ro i maven, når de får konkret viden om konsekvenserne. Så viser det sig, at mange har bekymringer, som de slet ikke burde have.”
Mild skattereform
Hvad er så op og ned? Faktum er, at der er indført et nyt ejendomsvurderingssystem, som kommer til at give de fleste boligejere en højere vurdering af deres bolig. Det skyldes blandt andet, at de nuværende ejendomsvurderinger er helt tilbage fra 2011, og at priserne i mange områder af Danmark er steget i mellemtiden.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvad gør du med produkter, der indeholder PFAS?
Når du hører om PFAS’ skadelige effekter, kan det være fristende at smide dine nonstick-pander, skaljakker, vinterstøvler og cremer ud. Men er det den rigtige vej frem? Få hjælp her.
Skal du energirenovere dit hus?
I takt med at energipriserne stiger, bliver spørgsmålet om energirenovering af huset endnu mere relevant. Det handler både om at spare på varmeregningen og om at udlede mindre CO2.
Mette tør ikke satse på, at fjernvarmen kommer
De nyslåede boligejere Mette Finderup og Thomas Munkholt er i tvivl om de skal vente på, at fjernvarmen måske kommer til deres by, eller om de skal gå andre veje.