Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Forbrugerrådet Tænks økonomi og årsregnskaber

Forbrugerrådet Tænk er finansieret via medlemmer, eksterne samarbejdspartnere og finansloven. Læs mere om vores økonomi her.
Af Mette Andrea Boesgaard
20. April 2021
Forbrugerrådet Tænks økonomi og årsregnskaber
Foto: Getty Images

Hvem finansierer Forbrugerrådet Tænks arbejde?

Forbrugerrådet Tænk tester hvert år tusindvis af produkter, rådgiver danske forbrugere om deres rettigheder og arbejder politisk for bedre rettigheder til danske forbrugere.

Forbrugerrådet Tænk står også bag projekter, der er til gavn for mange – for eksempel Forbrugerrådet Tænk Kemi, Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk, Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning, Tyg på det, Klar til Indkøb og En Tryg digital hverdag.

Hvor kommer pengene fra? Få svaret her.

Sådan arbejer Forbrugerrådet Tænk for dig

Forbrugerrådet Tænks indtægter

Forbrugerrådet Tænk er en privat interesseorganisation, og vores indtægter kommer fra især fra 3 kilder: Vores medlemmer, eksterne samarbejdspartnere og en finanslovsbevilling.

Medlemmer af Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænks cirka 90.000 medlemmer er vores største indtægtskilde – de står for næsten halvdelen af vores indtægter.

Indtægterne fra medlemmerne går til at lave test, rådgive forbrugere om købelov og markedsføring, deltage i anke- og klagenævn og kæmpe for gode forbrugerrettigheder over for producenter og politikere.

Derfor skal du betale for at læse test

Eksterne samarbejdspartnere

Forbrugerrådet Tænk arbejder også med en række projekter som for eksempel Forbrugerrådet Tænk Kemi, Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk og Forbrugerrådet Tænk Økonomi- og Gældsrådgivningen.

Projekterne er finansieret af eksterne samarbejdspartnere som for eksempel Tryg Fonden, Promilleafgiftsfonden for landbrug og specifikke bevillinger til enkeltstående projekter på finansloven.

Indtægterne fra eksterne samarbejdspartnere udgår cirka 20 procent af Forbrugerrådet Tænks indtægter.

Finansloven

Forbrugerrådet Tænk får hvert år også et beløb via finansloven, så vi kan rådgive og oplyse dig og alle andre forbrugere samt tale din sag overfor politikerne i arbejdet med blandt andet lovgivning.

Indtægterne fra finansloven udgør cirka 15 procent af vores indtægter.

Andre indtægter

Derudover har Forbrugerrådet Tænk også indtægter fra

Læs Forbrugerrådet Tænks årsregnskaber