Menstruationstrusser: Sådan føles de i brug
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Sådan er menstruationstrusser i brug

Vi bad to testpersoner om at afprøve og vurdere menstruationstrusser. Deres oplevelse var vidt forskellig fra hinanden.

Stina Askholm Mellerup · Foto: Getty Images · 29. marts 2022
Kvinde i menstruationstrusse

Vi har bedt to testpersoner om at prøve to forskellige menstruationstrusser. Trusserne vi har undersøgt er med i en test af menstruationstrusser lavet af vores franske søsterorganisation, og er de eneste to trusser fra testen, som kan fås i Danmark. Det drejer sig om trusser fra Chantelle og DIM.

Der er ikke tale om en egentlig test, men i stedet om en afprøvning og subjektiv vurdering af, hvordan det var at bruge menstruationstrusserne.

“Overordnet set var deres oplevelse og vurdering meget forskellig. Den ene testperson var ganske positiv og havde næsten en oplevelse af, at menstruationstrusserne var med til at fjerne fornemmelsen af at have menstruation. Den anden testperson var ikke begejstret og måtte droppe at bruge trusserne undervejs, fordi de var ubehagelige. Der kan altså være stor forskel på, hvordan menstruationstrusserne er at bruge kvinder imellem,” siger projektleder i Forbrugerrådet Tænk Stine Müller. 

Hun siger, at der er forskelle i pasform, samt hvad man som person foretrækker for eksempel af materialer og model, for eksempel om trusserne sidder højt- eller lavtaljet. Derudover er der også stor forskel på, hvor meget man bløder. 

Det kan være svært at vurdere sin blødning

Flere menstruationstrusser fremhæver, at de er lugtfrie. I forhold til lugt er tilbagemeldingen fra testpersonerne, at man ikke kommer fuldstændig lugtfri igennem menstruationen, men omvendt giver trusserne umiddelbart ikke anledning til mere lugt end normalt, når man bruger andre hygiejneprodukter.

“En udfordring kan være at man på grund af underbuksernes mørke farve ikke kan se, hvor meget man bløder. Man kan derfor miste fornemmelsen af, hvornår blødningen er slut, og man kan gå over til almindelige underbukser,” siger Stine Müller. 

Hun påpeger, at du heller ikke skal synes, det er ubehageligt at komme i kontakt med dit eget blod, da trusserne skal skylles op i koldt vand efter brug, inden de vaskes i maskinen.

Gode til moderate blødninger og i begrænsede perioder

Den ene testperson, der ifølge hende selv har moderat blødning, oplevede at menstruationstrusserne virkede fint, sugede som forventet, både under sport, cykelturen og om natten.

Fordi hun for slap for at tænke på krøllede bind, at skifte bind løbende og på grund af stoffets mørke farve heller ikke kunne se blod osv., gav trusserne en følelse af ikke at have menstruation, og hun vil klart anbefale trusserne – særligt til brug om natten og på hverdage, hvor man typisk ikke er hjemmefra i meget lang tid. Tanken om at bløde igennem menstruationstrussen fredag aften i byen var til gengæld ret uoverskuelig og krævede som minimum ekstra trusser i tasken.

Den anden testperson måtte derimod opgive afprøvningen undervejs. Hun oplevede, at trusserne ikke sugede tilstrækkeligt effektivt, og at de kom til at føles ubehagelige og fugtige allerede efter 6 timer.

Sådan klarede de 2 menstruationstrusser den franske test

De to menstruationstrusser fra den franske test, som kan fås i Danmark er DIM Protect Menstrual panties Ultra absorbant og Chantelle Period Panty Culotte. I testen har man blandt andet set på sugeevne og holdbarhed. Her kan du se testresultaterne

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?