Pas på uønsket kemi i badebomber og badeslim til børn
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Pas på uønsket kemi i badebomber og badeslim til børn

Badebomber og badeslim er sjovt for børn i badekarret. Men produkterne kan indeholde ingredienser, der kan være problematiske. Læs, hvorfor du skal undgå dem.

Tage Majland · Foto: Thomas Dahl · 31. januar 2020
Barn sidder i badeslim

Badebomber og badeslim gør badet til en leg

Badeslim og badebomber gør børnenes tur i badekarret sjovere. Som alternativ til det klassiske skumbad, kan de sætte lyd, farve, duft og anderledes konsistens på ­oplevelsen i badet.

Badebomber

Badebomber, eller bathbombs, som de også hedder, syder og bobler, når de kommer ned i vandet. Det er bagepulver og citronsyre, som giver den boblende effekt, når badebomberne opløses i vandet. De indeholder typisk også både farve og duft, som farver badevandet og får hele badeværelset til at dufte.

Badeslim

Badeslim giver vandet en slimet konsistens. Det sker, når  stoffer lavet af granulat af polyakrylamid eller polycarboxylat bliver opløst i vand. Derudover er produktet ofte tilsat farve og duft, så børnene sidder i farvet og duftende slim og bader.

Disse 3 indholdsstoffer skal du undgå i badeprodukter til børn

Forbrugerrådet Tænk har testet 9 forskellige sjove badeprodukter til børn, i form af badebomber og badeslim. Vi har testet dem for uønsket kemi og andre indholdsstoffer, som der kan være problemer med.

Ingen af produkterne er ulovlige. Men på baggrund af testen og på grund af indholdsstofferne, kan Forbrugerrådet Tænk ikke anbefale, at du køber badebomber og badeslim.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?