Sådan snyder indpakningens størrelse
Pakkens størrelse lokker dig til at tro, at du virkelig får noget for pengene. Men store pakker snyder, og mange føler sig narret.
Dåse og pakker er fyldt med luft
Emballagen til din mad indeholder ofte en del luft. Det kan skyldes, at indholdet er faldet sammen under transporten, eller at luften beskytter indholdet i pakken. Men det kan også skyldes, at store pakker sælger bedre.
Indkøb i supermarkedet skal ofte gå stærkt, så når du handler, træffer du hurtigt dit valg baseret på det, du ser. En stor pakke lokker dig til at tro, at du får mere for pengene. Men det gør du ikke altid, som du kan se af billederne nederst i denne artikel.
Vægten er vigtigere end størrelsen
Pakkens størrelse er ikke udtryk for, hvor meget du får. Vær særlig kritisk overfor megapacks, value packs og andre pakker, der lover dig, at du får ekstra indhold.
Nettovægten og kiloprisen er dit bedste mål for, hvor meget du får for pengene.
Hvor meget er der i pakken?
Forbrugerrådet Tænk røntgenfotograferede i 2014 en række forskellige dagligdags produkter for at se, hvor meget af produktet der rent faktisk er luft. Resultatet kan du se nedenfor.
Med nød og næppe en nøddemix
Favorit Mix Roasted Nuts består af 25 procent majskerner – selvom der kun ses få på fotoet på forsiden. Vildledende, mener Forbrugerrådet Tænk.
Projekter skal skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.
Nu skal maden klimamærkes
Når du står foran køledisken i supermarkedet, skal det være nemt at finde ud af, hvilket klimaaftryk fx roastbeef, leverpostej og hummus sætter. Det er tanken bag det kommende klimamærke på fødevarer.