Sådan snyder indpakningens størrelse | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sådan snyder indpakningens størrelse

Pakkens størrelse lokker dig til at tro, at du virkelig får noget for pengene. Men store pakker snyder, og mange føler sig narret.

Mette Andrea Boesgaard · 25. november 2016
røntgen af madindpakning

Dåse og pakker er fyldt med luft

Emballagen til din mad indeholder ofte en del luft. Det kan skyldes, at indholdet er faldet sammen under transporten, eller at luften beskytter indholdet i pakken. Men det kan også skyldes, at store pakker sælger bedre.

Indkøb i supermarkedet skal ofte gå stærkt, så når du handler, træffer du hurtigt dit valg baseret på det, du ser. En stor pakke lokker dig til at tro, at du får mere for pengene. Men det gør du ikke altid, som du kan se af billederne nederst i denne artikel.

Vægten er vigtigere end størrelsen

Pakkens størrelse er ikke udtryk for, hvor meget du får. Vær særlig kritisk overfor megapacks, value packs og andre pakker, der lover dig, at du får ekstra indhold.

Nettovægten og kiloprisen er dit bedste mål for, hvor meget du får for pengene.

Hvor meget er der i pakken?

Forbrugerrådet Tænk røntgenfotograferede i 2014 en række forskellige dagligdags produkter for at se, hvor meget af produktet der rent faktisk er luft. Resultatet kan du se nedenfor.

Store pakker snyder forbrugerne

Da Forbrugerrådet Tænk i efteråret 2016 spurgte, om forbrugerne var blevet vildledt af indpakningen på maden, svarede flere, at de følte sig snydt af store pakker med meget lidt indhold.

Læserne har også henvendt sig til Forbrugerrådet Tænk om det samme i forbindelse med en kampagne om vildledende markedsføring på fødevarer.

Vildledning og salgsgas