Nu skal maden klimamærkes
Når du står foran køledisken i supermarkedet, skal det være nemt at finde ud af, hvilket klimaaftryk fx roastbeef, leverpostej og hummus sætter. Det er tanken bag det kommende klimamærke på fødevarer.
Ligesom du med Nøglehulsmærket hurtigt kan aflæse, om et produkt er et fiberrigt bidrag til din kost, skal du i fremtiden også på varen kunne tjekke, hvor meget CO2 det har kostet at producere, pakke og transportere den roastbeef, leverpostej og hummus, du har tænkt dig at lægge i indkøbskurven.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Forbrugerne fortjener en forklaring på de dyre dagligvarer
Selv en kort tur i supermarkedet kan efterhånden føles som en større udskrivning. Vi vil have undersøgt de høje priser på mad til bunds.
Projekter skal skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.
6 kriterier, som klimamærkning af fødevarer skal opfylde
Vores undersøgelse viser, at det haster med at få udarbejdet et klimamærke, som forbrugerne kan navigere efter i indkøbssituationen.