
Nu skal maden klimamærkes
Når du står foran køledisken i supermarkedet, skal det være nemt at finde ud af, hvilket klimaaftryk fx roastbeef, leverpostej og hummus sætter. Det er tanken bag det kommende klimamærke på fødevarer.
Ligesom du med Nøglehulsmærket hurtigt kan aflæse, om et produkt er et fiberrigt bidrag til din kost, skal du i fremtiden også på varen kunne tjekke, hvor meget CO2 det har kostet at producere, pakke og transportere den roastbeef, leverpostej og hummus, du har tænkt dig at lægge i indkøbskurven.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Det er blevet nemmere at spise vegetarisk
Plantebaserede alternativer til fødevarer, der normalt er lavet med kød, bliver mere og mere udbredte i supermarkederne. Det gør det nemmere at skære ned på mængden af kød.

Er plantebaserede alternativer mere forarbejdede end kød?
Uanset om du køber forarbejdet mad lavet af planter eller af kød, så vil ingredienslisten ofte være lang. Om det er den hønsefri salat eller hønsesalaten, der er mest forarbejdet, er ikke givet på forhånd.

Køb private label-udgaven og spar penge
Det kan godt betale sig at gå på opdagelse i supermarkedernes egne brands.