
Nu skal maden klimamærkes
Når du står foran køledisken i supermarkedet, skal det være nemt at finde ud af, hvilket klimaaftryk fx roastbeef, leverpostej og hummus sætter. Det er tanken bag det kommende klimamærke på fødevarer.
Ligesom du med Nøglehulsmærket hurtigt kan aflæse, om et produkt er et fiberrigt bidrag til din kost, skal du i fremtiden også på varen kunne tjekke, hvor meget CO2 det har kostet at producere, pakke og transportere den roastbeef, leverpostej og hummus, du har tænkt dig at lægge i indkøbskurven.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Pristjek af økologisk frugt og grønt: Et supermarked er klart billigst
Generelt er det blevet dyrere at købe økologisk frugt og grønt, men et enkelt supermarked er billigere end sidste år.

Er kundeklubber en fordel for forbrugeren eller butikken?
Danske forbrugere elsker et godt tilbud, men i disse år rykker supermarkedernes rabatter i høj grad ind i digitale kundeklubber som personlige priser. Det kan gøre det svært at gennemskue, hvad normalprisen egentlig er. Samtidig er spørgsmålet, om det virkelig er en god handel for forbrugeren, når det gode tilbud både skal betales for med Dankort og data.

Forbrugerbarometer om mad og bæredygtighed
Forbrugerbarometret er en årligt tilbagevendende analyse, der giver indblik i danskernes viden, vaner og holdninger til bæredygtighed, mad og indkøb.