![](/sites/default/files/styles/fullwidth_small/public/2022-06/mad-skal-klimamaerkes.jpg?h=29234840&itok=qP8d6apv)
Nu skal maden klimamærkes
Når du står foran køledisken i supermarkedet, skal det være nemt at finde ud af, hvilket klimaaftryk fx roastbeef, leverpostej og hummus sætter. Det er tanken bag det kommende klimamærke på fødevarer.
Ligesom du med Nøglehulsmærket hurtigt kan aflæse, om et produkt er et fiberrigt bidrag til din kost, skal du i fremtiden også på varen kunne tjekke, hvor meget CO2 det har kostet at producere, pakke og transportere den roastbeef, leverpostej og hummus, du har tænkt dig at lægge i indkøbskurven.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
![Beskidte hænder med bønner](/sites/default/files/styles/teaser_small_breakpoint/public/2024-01/klima-foedevarer-belastning.jpg?h=29234840&itok=URpa2MUW)
Det betyder langt mere, hvad du spiser, end hvor det kommer fra
Fødevarer dyrkes, sælges og transporteres på kryds og tværs af landegrænser og verdenshave. Det er dog ikke ananassen, men kødet, der har den absolut største klimabelastning.
![Familien Muusholm Olsen](/sites/default/files/styles/teaser_small_breakpoint/public/2022-04/Familien-Muusholm-Olsen.jpg?h=29234840&itok=4UFIXHlR)
"Det er svært at gennemskue, hvilke fødevarer er klimavenlige"
Hvad ryger der i indkøbsnettet, når en familie bliver bedt om kun at købe klimavenlige fødevarer? Det satte vi os for at finde ud af.
![tyg på det](/sites/default/files/styles/teaser_small_breakpoint/public/2021-12/tyg-paa-det-2_0.jpg?h=15d90364&itok=d9iRpidu)
Projekter skal skabe mere bæredygtige mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mere bæredygtige mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.