Nu skal maden klimamærkes
Når du står foran køledisken i supermarkedet, skal det være nemt at finde ud af, hvilket klimaaftryk fx roastbeef, leverpostej og hummus sætter. Det er tanken bag det kommende klimamærke på fødevarer.
Ligesom du med Nøglehulsmærket hurtigt kan aflæse, om et produkt er et fiberrigt bidrag til din kost, skal du i fremtiden også på varen kunne tjekke, hvor meget CO2 det har kostet at producere, pakke og transportere den roastbeef, leverpostej og hummus, du har tænkt dig at lægge i indkøbskurven.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Disse brune ris er de bedste i test
Vi har testet brune ris for smag og duft og for pesticidrester, svampegift og arsen. Se hvilke varianter, vi anbefaler.
Daddelsnitter med kakao
Arbejdstid: 10 min. / tid i alt: 1 time. Daddelsnitterne er fyldt med gode ingredienser og er snacken til den søde tand i ulvetimen.
Har du tænkt over: Hvor store skal æggene være?
Et af vores medlemmer undrer sig over størrelsesangivelsen på æg i æggebakken. For er det egentlig okay, at man fx køber en bakke med ti æg i størrelsesspændet S/M, hvor kun et eller to af dem reelt set er M? Vi har fundet et svar.