Overblik: Det koster et museumsbesøg for familien
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Overblik: Det koster et museumsbesøg for familien

Det er gratis at tage børn med på de fleste museer, og nogle steder kan hele familien komme ind uden at betale. Få et overblik over, hvad det koster at tage på fx Moesgaard, Louisiana og Statens Museum for Kunst.

Sally Jensen · Foto: Ana Cecilia González/Glyptoketet · 3. oktober 2023
Glyptoteket

Sammenlignet med en tur i zoologisk have eller en dag i en forlystelsespark koster det en hel del mindre at tage familien med på de største danske museer.

Et besøg på Moesgaard Museum koster fx 360 kroner for to voksne og 0 kroner for børn. Det eneste sted, der ikke har gratis adgang for børn, er Statens Naturhistoriske Museum, hvor en familie på fire dog stadig kommer ind for en samlet pris på bare 310 kroner. 

Frokosten på museet er dyr

Priserne kan dog løbe op, hvis familien også skal spise frokost på museerne. I museernes cafeer og restauranter kan man let ende med at betale mindst dobbelt så meget, som man betalte for entrebilletterne. 

På restauranten Tårnet på Christiansborg Slot koster en frokost med smørrebrød og drikkevarer for to voksne og to børn eksempelvis cirka 1.026 kroner. Til gengæld gælder entrebilletten til museet i en hel måned.

Det koster et museumsbesøg

Se i tabellen herunder for at få et overblik over, hvad det koster at tage to voksne og to børn på de ti største danske museer.

Scroll/swipe for at se hele tabellen.

embed_museer_oversigt

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?