Fordele og ulemper ved en Hövding-cykelhjelm
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Hövding-cykelhjelm: Fordele og ulemper

Hövding er en populær cykelhjelm. 79 cyklister har delt deres erfaringer med airbag-hjelmen og fortæller om fordele og ulemper ved en Hövding.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Alexander Crispin, Hövding · 12. august 2021
Hövding cykelhjlem på grå baggrund

Forbrugerrådet Tænk har spurgt over 1.000 cyklister, hvilke erfaringer de har med forskellige mærker af cykelhjelme. 

Airbag-cykelhjelmen fra Hövding er en af de cykelhjelme. Den adskiller sig ved at være en krave, der sidder rundt om halsen frem for en almindelig skalhjelm.

79 cyklister, som ejer eller har ejet en Hövding, har svaret på en række spørgsmål om deres erfaringer med airbag-cykelhjelmen.

Ejere af Hövding er glade for deres cykelhjelm, men vores undersøgelse viser, at flere alligevel oplever problemer med den.

Se i artiklen:

  • Derfor vælger cyklister en Hövding-hjelm
  • Hvor ofte har brugerne oplevet, at Hövding puster sig op, når der ikke er sket en ulykke?
  • Ulemper ved Hövding
  • Anbefaler ejerne en Hövding-cykelhjelm?
  • Kan Forbrugerrådet Tænk anbefale Hövding?

Forbrugerrådet Tænk mener: Hövding skal tilbagekalde hjelm med fejl

Politiken har fortalt, hvordan batterierne i nogle af Hövdings hjelme har problemer, der gør, at hjelmene pludseligt mister strøm. Det fik os til at opfordre Hövding til at kalde hjelmene tilbage, hvilket de ikke gjorde. En svensk dokumentarserie viser nu, at Hövding har solgt hjelme, som de vidste, der var fejl på.

Det er ekstremt kritisabelt, at Hövding ikke har trukket hjelmene tilbage.

»Hvis de har haft en stor mængde produkter, som de gentagne gange har hørt fra forhandlere og forbrugere har problemer med batterierne, og ledelsen har kendt til problemet, så er det voldsomt uansvarlig adfærd, at de ikke tilbagekalder dem«, siger Uffe Rabe Krag, politisk chef i Forbrugerrådet Tænk i maj 2023 til Politiken.

Hövding fortæller, at deres kunder kan få byttet hjelmen eller pengene tilbage, hvis der er fejl på den. Kontakt din forhandler, hvis du oplever problemer med batteriet i din hjelm.

Hövding er et populært valg blandt cyklister, som ikke før har brugt en cykelhjelm. Der er ingen tvivl om, at netop fornemmelsen af ikke at have cykelhjelm på betyder meget for ejerne af en Hövding - også dem som tidligere har kørt med en almindelig cykelhjelm.

50 af de over 1.000 cyklister, der har delt deres erfaringer med cykelhjelme, har erstattet en almindelig cykelhjelm med en airbag-cykelhjelm fra Hövding. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?