Sammenbragt familie? Dét bør I tale om, inden I flytter sammen
Særligt to ting kan få være udfordrende at få styr på i sammenbragte familier.
Gæld, arv, budget, lommepenge til dine og mine børn – tunge emner, der er vigtige at få på bordet, når I flytter sammen som sammenbragt familie.
Sådan lyder det fra både en økonom, en advokat og en familiecoach – ikke fordi de vil tage suset ud af forelskelsen, men fordi statistikken fortæller, at idyllen hurtigt kan blive brudt.
Kan være afgørende
Skilsmisseprocenten lå ifølge Danmarks Statistik på 42 procent i 2021. Det betyder dog ikke, at danskerne ikke tror på kærligheden, for der var også godt 5.000 fraskilte, der blev gift igen. Og cirka 13 procent af alle børnefamilier er såkaldte sammenbragte familier, hvor den ene eller begge voksne har børn med fra et tidligere forhold.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Sociale medier skal ikke have lov til at stjæle tiden fra børn og unge
Børn og unge betaler en høj pris for deres tid på sociale medier – ikke kun med deres dyrebare tid, men også med deres mentale trivsel. Nu er det nok. Se, hvad vi mener, der skal gøres.
Reklametrykket på vores børn er ude af kontrol
Børn bombarderes med reklamer for usunde fødevarer - særligt fra influencere. Umiddelbart kan det se ud som om, at branchens frivillige aftale har spillet fallit, mener direktør i Forbrugerrådet Tænk, Winni Grosbøll.
Derfor kan arv give udfordringer for sammenbragte familier
Døden er vigtig at forberede sig på, særligt hvis I ejer en bolig sammen. Derfor er det en god ide at få lavet et testamente, for har I ikke et testamente, er det nemlig arveloven, der bestemmer.