Tablet: Skal jeg vælge wifi eller internetforbindelse og hvor mange GB?
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Tablet: Skal jeg vælge wifi eller internetforbindelse og hvor mange GB?

Tablets bliver hurtigt en dyr affære, hvis du skal have adgang til mobilnettet og ekstra lagerplads med. Men er det pengene værd, og hvad kan du nøjes med?

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 15. december 2022
Par med tablet i sofaen

Du kan få tablets, som du skal tilslutte wifi, for at komme på nettet. Men vil du bruge mobildata, skal du købe en tablet med 4G eller 5G og et abonnement til. Du skal derfor afgøre, om du vil bruge din tablet til internet på farten, eller om du kan nøjes med adgang via wifi.

Hukommelsen i din tablet kan have betydning for i hvor høj grad du har brug for 4G eller 5G. For måske kan du blot downloade det du gerne vil se, læse eller spille på din tablet. På den måde kan du spare et abonnement. 

Forbrugerrådet Tænk tester løbende tablets. I vores tablet test undersøger vi både tablets med wifi, 4G og 5G

Så meget fylder dine data:

  • Video: Film fylder nemt op mod 1 gigabyte alt efter komprimeringsform og længde.
  • Spil: Der er stor forskel på hvor meget spil fylder. De mindre avancerede spil fylder fra et par hundrede megabytes til 1 gigabyte. Nogle af de mest populære spil fylder op til 3,5
  • Tekst: Dokumenter og e-bøger fylder forsvindende lidt, og der kan ligge flere tusinde på en tablet, før de samlet set optager 1 gigabyte.
  • Lyd: Musik fylder mere end dokumenter, men typisk fylder cirka 250 numre omkring 1 gigabyte.

Herunder vejleder vi dig nærmere i dit valg af tablet, om du skal vælge en model med internetforbindelse – altså en 4G eller 5G model, eller om du kan nøjes med wifi og hvor meget hukommelse du skal vælge.

Køb med 4G eller 5G, hvis du er på farten og har abonnement

Tablets med 4G eller 5G er udstyret med en port, hvor du kan indsætte et SIM-kort. Det betyder, at de - ligesom en mobiltelefon - kan gå på nettet uden at være koblet til wifi.

4G - som også kaldes LTE - byder på høj hastighed, og derfor er det muligt at streame eksempelvis film via forbindelsen.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?