Fordele og ulemper ved typer af digitalkameraer| Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Digitalkamera: Hvilken type skal du vælge?

Spejlreflekskamera, systemkamera eller kompaktkamera. Hvad skal du vælge? Vi har testet digitalkameraer og giver dig en oversigt over fordele og ulemper.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: iStock · 9. januar 2020
Person holder kamera og skal finde ud af hvilken type han skal vælge

Skal jeg vælge spejlrefleks-, systemkamera eller kompaktkamera?

Digitalkameraer findes i flere varianter, lige fra de avancerede spejlreflekskameraer og systemkameraer til de små og enkle kompaktkameraer og actionkameraer.

Vi giver dig et overblik over fordele og ulemper ved de forskellige typer af kameraer.

Hvad er bedst - systemkamera eller spejlrefleks?

Digitale spejlreflekskameraer var i mange år dominerende, når det gjaldt billedkvalitet og har været det fortrukne kamera for den foto-interesserede.  Men i dag er digitalkameraer uden spejl ofte ligeså gode og i mange tilfælde bedre.

Et spejlfrit kamera bliver kaldt for et systemkamera eller mirrorless kamera, og Forbrugerrådet Tænk har testet adskillige modeller

Kompaktkamera eller mobilkamera?

Et enkelt kompaktkamera bliver også kaldt for point-and-shoot kamera.  Alle indstillinger i kameraet er automatiserede på samme måde, som du kender det fra mobiltelefoner, og det gør dem nemme at bruge. Nye smartphones har ofte rigtig gode kamera indbygget og kan i nogle tilfælde godt konkurrere med kompaktkameraet på billedkvalitet.

Fordele og ulemper ved de digitale kameraer

Her får du en enkel oversigt over fordele og ulemper ved de forskellige typer af kameraer. Vi har kigget på spejlreflekskamera, systemkamera, kompaktkamera og actionkamera

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?