Hvordan fungerer trådløse ringeklokker? | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sådan fungerer trådløse ringeklokker med kamera

Med en ringeklokke med kamera kan du overvåge din hoveddør og tale med gæster, selv om du ikke er hjemme. Læs her hvordan de virker.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 13. september 2021
Person ringer på trådløs ringeklokke

Når ringeklokken bliver smart

Ringer det på døren, mens du ikke er hjemme, vil du aldrig få det at vide med en almindelig ringeklokke.

Med smarte, trådløse ringeklokker med kamera, som er koblet til dit wifi kan du både se, hvem og hvornår det ringer på. Du kan også tale med dine gæster gennem ringeklokken.

Trådløse ringeklokker kræver en app på din smartphone for at kunne vise video og bruge lyd. Ringeklokken kræver desuden, at du har trådløst internet i hjemmet for at kunne fungere. Video og lyd sendes via dit trådløse internet til din telefon.

Forbrugerrådet Tænk har testet trådløse ringeklokker med kamera. I testen undersøger vi kvaliteten af kamera, mikrofon og sikkerheden.

Fungerer som overvågningskamera

Dørklokken bimler og du ligger i sofaen. I stedet for at gå ud til døren, kan du hurtigt via en app på din telefon se, hvem der står derude. 

Ringer det på, mens du ikke er hjemme, får du en besked via appen. Appen fortæller dig, at der er aktivitet foran din dør, og du kan se, hvem der står der. 

Den trådløse ringeklokke kan også registrere bevægelse foran din hoveddør. Det kan for eksempel være en nabo, et postbud eller et dyr, der går forbi din dør. Du kan altså få besked om aktivitet, selv om der ikke er nogen, der ringer på døren. 

Funktionen minder på den måde om et overvågningskamera. 

Trådløs ringeklokke
Når der ringes på ringeklokken, ser du hvem, der står ved døren på din telefon. Foto: Lars Nøhr Andresen

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?

Indbygget samtaleanlæg

Den trådløse ringeklokke fungerer også som samtaleanlæg. Samtalefunktionen er især nyttig, hvis du ikke er hjemme, og for eksempel gerne vil give en besked til den, der ringer på.