rystepudser - Sådan vælger du den rigtige
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sådan vælger du den rigtige rystepudser

Rystepudsere har mange forskellige funktioner, som det er rart at kende til. Få et overblik over, hvordan du vælger den rette maskine til sliberiet.

Foto: Getty Images · 21. november 2023
Rystepudser på træ

Forbrugerrådet Tænk har tidligere testet rystepudsere. I testen undersøgte vi bl.a., hvor godt rystepudserne sliber forskellige typer træ. Vi testede mærkerne Black & Decker, Bosch, Makita, Metabo og Skil.

Testen er ikke længere tilgængelig, fordi mange af de testede modeller ikke længere er på markedet. Med udgangspunkt i hvad vi undersøgte i testen kan du her få hjælp til at finde den bedste maskine til sliberiet.

Testen viste, at en billig rystepudser godt kan være god. De to bedste kostede nemlig mellem 350-500 kroner. Testen viste også, at der er nogle funktioner, som er gode at have på sin rystepudser.

Disse smarte funktioner kan din rystepudser have:

Både klemmer og velcro til sandpapir

Vælg en maskine, hvor du kan sætte sandpapir på med både velcro og klemmer. Valgfriheden gør, at du kan bruge det sandpapir, som er produceret til rystepudseren med velcro. Men du kan også bruge almindeligt sandpapir og sætte det fast med klemmer, hvilket kan være billigere i længden.

Bruger støvpose

Slibningen vil altid støve, men har rystepudseren en pose til opsamling af støv, bliver svineriet lidt mindre. Plastposer fungerer lige så godt som poser af stof.

Tilslutningsmulighed for støvsuger

Støvsugeren hjælper til at begrænse mængden af støv, men slibearbejde vil altid støve indendørs.

Gummiledning på minimum tre meter

Ledningen skal være på mindst tre meter, for at gøre det nemt at arbejde med rystepudseren.

Lavt støjniveau

Nogle rystepudsere larmer så meget, at du skal bruge høreværn, men der er også modeller, hvor larmen ikke er så voldsom.

Helt ind til kanten

Sålen på den firkantede rystepudser skal være lavet således, at det er muligt at nå helt ind til kanten - fx på et bord, der er monteret op til en væg.