Det betyder langt mere, hvad du spiser, end hvor det kommer fra
Fødevarer dyrkes, sælges og transporteres på kryds og tværs af landegrænser og verdenshave. Det er dog ikke ananassen, men kødet, der har den absolut største klimabelastning.
På globalt plan står fødevareproduktionen for omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning.
Vi spiser langtfra kun den mad, vi selv kan dyrke inden for landegrænserne, men importerer dyrefoder fra Amazonas til vores danske svin, lammeculotte fra Australien og bananer fra Ecuador. Samtidig eksporterer vi selv svin og smør i enorme mængder til Europa, Saudi-Arabien og Kina.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Har du tænkt over: Hvor store skal æggene være?
Et af vores medlemmer undrer sig over størrelsesangivelsen på æg i æggebakken. For er det egentlig okay, at man fx køber en bakke med ti æg i størrelsesspændet S/M, hvor kun et eller to af dem reelt set er M? Vi har fundet et svar.
Projekter skal skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.
Med nød og næppe en nøddemix
Favorit Mix Roasted Nuts består af 25 procent majskerner – selvom der kun ses få på fotoet på forsiden. Vildledende, mener Forbrugerrådet Tænk.