Det betyder langt mere, hvad du spiser, end hvor det kommer fra
Fødevarer dyrkes, sælges og transporteres på kryds og tværs af landegrænser og verdenshave. Det er dog ikke ananassen, men kødet, der har den absolut største klimabelastning.

På globalt plan står fødevareproduktionen for omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning.
Vi spiser langtfra kun den mad, vi selv kan dyrke inden for landegrænserne, men importerer dyrefoder fra Amazonas til vores danske svin, lammeculotte fra Australien og bananer fra Ecuador. Samtidig eksporterer vi selv svin og smør i enorme mængder til Europa, Saudi-Arabien og Kina.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Projekter skal skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.

6 kriterier, som klimamærkning af fødevarer skal opfylde
Vores undersøgelse viser, at det haster med at få udarbejdet et klimamærke, som forbrugerne kan navigere efter i indkøbssituationen.

Aktivitet: Madmakkere på indkøb
Madspild, mærker og markedsføring i børnehøjde. Prøv Madmakkere på Indkøb - et sjovt og lærerigt orienteringsløb om mad og indkøb for børn og deres voksne.