Det betyder langt mere, hvad du spiser, end hvor det kommer fra
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Det betyder langt mere, hvad du spiser, end hvor det kommer fra

Fødevarer dyrkes, sælges og transporteres på kryds og tværs af landegrænser og verdenshave. Det er dog ikke ananassen, men kødet, der har den absolut største klimabelastning.

Sally Jensen · Foto: Getty Images · 19. januar 2024
Beskidte hænder med bønner

På globalt plan står fødevareproduktionen for omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning.

Vi spiser langtfra kun den mad, vi selv kan dyrke inden for landegrænserne, men importerer dyrefoder fra Amazonas til vores danske svin, lammeculotte fra Australien og bananer fra Ecuador. Samtidig eksporterer vi selv svin og smør i enorme mængder til Europa, Saudi-Arabien og Kina.

Tak, fordi du læser med

Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for

58 kr. / måned

Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Allerede medlem?