Det betyder langt mere, hvad du spiser, end hvor det kommer fra
Fødevarer dyrkes, sælges og transporteres på kryds og tværs af landegrænser og verdenshave. Det er dog ikke ananassen, men kødet, der har den absolut største klimabelastning.

På globalt plan står fødevareproduktionen for omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning.
Vi spiser langtfra kun den mad, vi selv kan dyrke inden for landegrænserne, men importerer dyrefoder fra Amazonas til vores danske svin, lammeculotte fra Australien og bananer fra Ecuador. Samtidig eksporterer vi selv svin og smør i enorme mængder til Europa, Saudi-Arabien og Kina.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Forbrugerne fravælger USA
Danske forbrugere stemmer med fødder og pengepung, når de går uden om amerikanske produkter på hylderne i supermarkedet. Forbrugerbevægelsen kan muligvis formå at skubbe til markedet og slå skår i USA’s omdømme, siger ekspert.

Fødevarepriserne kommer ikke til at falde igen
De voldsomme prisstigninger på fødevarer lader til at være stilnet af – men vi skal ikke regne med, at varerne i supermarkederne bliver billigere igen, spår ekspert.

Store prisforskelle på kattemad
Kiloprisen på kattemad kan være dobbelt så høj, hvis du køber en lille pose, som hvis du køber en stor – og den kan også afhænge af, i hvilken butik, du køber det.