En tsunami af elektronikaffald vælter ind over os
Elektronikspildet koster dyrt i klima- og miljøregnskabet. Løsningen er mere holdbare produkter, som også kan repareres.
81.000 tons mobiltelefoner, kummefrysere og computere og andet elektronik – så meget skilte de danske husholdninger sig af med i 2020, hvilket var 12.000 tons mere end året før og 23.000 tons mere end i 2016.
Og på verdensplan ser det endnu mere skræmmende ud. Ifølge en FN-rapport fra 2020 endte 54 millioner tons elektronik som affald i 2019. Der smides kort sagt så meget elektronik ud, at affaldssorteringen ikke længere kan følge med.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Verden styrer mod en kemikaliekrise
Der er nu så mange uønskede og farlige kemikalier i verden, at hverken jorden eller vores kroppe længere kan omsætte og uskadeliggøre dem. Hvis vi ikke handler nu, styrer verden mod en kemikaliekrise med helt uoverskuelige konsekvenser. Det siger både forskere og NGO’er.
Vi vil hellere købe energibesparende komfur end ændre indholdet på panden
Danskerne undervurderer effekten af de mest klimavenlige adfærdsændringer og overvurderer effekten af de mindre klimavenlige. Det viser en ny analyse.
Klimaforandringerne vil ændre vores forbrug
Klima- og biodiversitetskrisen kommer til at føre til forandringer i forbruget. Spørgsmålet er blot hvordan og hvor meget.