Der er også en bagside af det boomende genbrugsmarked
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Der er også en bagside af det boomende genbrugsmarked

Inflationen har fået os til at handle endnu mere i genbrugsbutikkerne. Det glæder eksperter, som dog også advarer mod overforbrug og dårlig kvalitet af tøjet på genbrugsmarkedet.

Amalie Linde · Foto: Ritzau/Scanpix · 16. januar 2023
Genbrugstøj

Tøj er blevet dyrere, og det har fået mange danskere ud i genbrugsbutikkerne for at købe alt fra festkjoler til flyverdragter. Folkekirkens Nødhjælp og Røde Kors mærker den stigende efterspørgsel på brugt tøj i deres henholdsvis 111 og 255 butikker fordelt over landet.

I november 2022 steg omsætningen hos Folkekirkens Nødhjælp med 22 procent i forhold til samme måned sidste år, og i Røde Kors’ butikker er omsætningen steget med mellem 6 og 10 procent hver måned i 2022.

”Det er utroligt positivt, at der er flere forbrugere, som kan se værdien i noget, der ikke er nyt. Det er med til at ændre den fortælling, som modeverdenen har accelereret de sidste mange årtier, nemlig at alt skal være nyt hele tiden,” siger lektor, ph.d. i design og bæredygtighed på Det Kongelige Akademi Else Skjold.

Brugt tøj og dårlige vaner

Fordelene ved at købe brugt tøj er også til at få øje på. Priserne er lave, og du mindsker dit klimaaftryk ved at bruge ressourcer, der ellers ville være gået tabt. Og modebranchen er en af de store globale klimasyndere.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?