Gode trampoliner til haven
Trampolinhop er en populær børneaktivitet i mange haver. Vi har testet fem trampoliner med en diameter på knap tre meter. Se hvilke der de bedste i testen

Hos mange haveejere med børn eller børnebørn er en plet på græsplænen dedikeret til en trampolin. Skal du have en, er der mange forskellige at vælge imellem på markedet, og de kan købes i alt fra byggemarkeder til legetøjsforretninger og supermarkeder.
Vores tyske søsterorganisation Stiftung Warentest har sendt trampoliner til test, og fem modeller fra tre store mærker, Berg, Exit og Salta, er på det danske marked. På baggrund af den tyske test viser vi her de bedste trampoliner i testen.
Hovedkonklusionerne af testen af trampoliner
- Trampolinerne er fri for uønsket kemi som PAH’er, ftalater og klorparaffiner
- De testede trampoliner lever op til de europæiske sikkerheds-standarder
- Der er forskel på hvor gode springdugen er at hoppe på
Trampolinerne er testet på sikkerhed og sjov
I testen er det blevet bedømt, hvordan trampolinerne er at hoppe på, og hvor nemt det er at kravle ind og ud gennem åbningerne i sikkerhedsnettene. Derudover er trampolinerne blevet testet for sikkerhed, holdbarhed og uønsket kemi.
Trampolinerne klarer sig godt men...
Samlet set klarer trampolinerne sig godt i testen. Nogle af trampolinerne bliver vurderet af testpanelet til at være lidt mere besværlige at stige ud og ind ad end andre, men ingen af dem har væsentlige problemer med sikkerheden eller uønskede stoffer i materialerne.
I testen oplevede eksperterne dog, at der var forskel på hvor god trampolinen er at hoppe på. Nogle opnår bedømmelsen "God" mens andre kun får "middel" i den del af testen
Gode råd til sikker hoppen på trampolin
Trampolinhop giver mange skader, så følg disse råd, for at minimere risikoen
- Hop en ad gangen. Hopper flere personer samtidig, er der risiko for sammenstød eller katapultering.
- Børn under seks år bør have en voksen med ved trampolinen. Kraften i dugen kan sende små børn højt til vejrs, og de har sværere ved at styre, hvordan de hopper.
- Slå ikke saltomortaler – Fejlslagne landinger på hovedet kan skade rygsøjlen.
- Hold pauser – hvis den der hopper bliver udmattet, svækkes kropsspændingen og koncentrationen.
- Undgå at have legetøj eller andre genstande med på trampolinen.
- Brug sikkerhedsnet.
Sådan sikrer du trampolinen
Der er vigtigt at trampolinen er monteret rigtig og står stabilt, men derud over kan du også følge disse råd
- Placer trampolinen på et blødt underlag
- Giv trampolinen et jævnligt sikkerhedstjek, hvor du efterser trampolinens springdug, sikkerhedsnet, kantpude og fjedre for løsdele, løse samlinger eller stærk slitage.
- Pak trampolinen ned for vinteren. Det skåner både trampolinen for slitage fra vind og vejr, og sikrer dig imod, at trampolinen pludselig flyver væk og potentielt gør skade under stormvejr.
Disse trampoliner er gode valg
Der hvor trampolinerne adskiller sig mest, er på prisen, og der er gode trampoliner i forskellige prislejer. De trampoliner, der klarer sig bedst i testen, er disse
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Squishies: Derfor skal du smide legetøjet ud
Squishies er bløde skumfigurer, som i en periode har været populært legetøj blandt børn og unge. Miljøstyrelsens test af squishies afslørede dog kemikalier, som kan skade sundheden.

Billigt legetøj på nettet kan indeholde hormonforstyrrende stoffer
Legetøj fra onlinesiderne Wish, eBay og Amazon kan indeholde hormonforstyrrende ftalater. Testen viser, at 9 ud af 29 produkter indeholdt ftalater i ulovlige mængder.

Disse sæbebobler indeholder uønsket kemi
Sæbeboblevand kan indeholde parfume og allergifremkaldende konserveringsmidler. Det viser vores tjek af 31 sæbebobler.