Røgalarmer- Disse er Bedst i test ✔️
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Røgalarmer: Her er de bedste i test

Røgalarmen skal advare dig i tide ved brand. Men ikke alle røgalarmer i vores test gør det lige godt. Her er de bedste røgalarmer i vores test.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 14. januar 2021
En person trykker på en røgalarm

Ikke alle røgalarmer er gode nok

Røgalarmen kan redde dit liv, hvis der er brand i dit hjem. Dens eneste opgave er, at advare dig i tide ved brand, hvor du oftest kun har få minutter til at reagere. Røgen dræber hurtigere end flammer, nogle gange på få minutter.

Forbrugerrådet Tænk tester løbende røgalarmer. I hver røgalarm test er der nogen, der dumper.

Kun 11 ud af 27 testede røgalarmer opnår en samlet bedømmelse på "god". 

Sådan tester vi røgalarmer

Forbrugerrådet Tænk tester, om røgalarmerne lever op til de krav, der er opsat for røgalarmer. Vi undersøger om alarmerne reagerer hurtigt nok på forskellige typer af røg og om de gør det højt nok.

Vi undersøger også om røgalarmerne er over følsomme, hvilket er med til at give øget risiko for at de går i gang, når der ikke er brand.

Disse røgalarmer har vi testet

Med i testen er røgalarmer med batteri. Vi har ikke testet den type af røgalarmer, der kan tilknyttes elnettet og som er lovpligtige i alle byggerier opført siden 2004.

Røgalarmerne er indkøbt i forretninger inklusiv  on-line forretninger i Danmark, men vi har også testet røgalarmer fra Ebay og Wish

Vi har testet følgende mærker:

Foss, Brennenstuhl, Cavius, E-line, E:zo, Ei electronics, Elworks, Ensonordic, Flow, Housegard, Jalo Helsinki, Nexa, Sartano, Schneider Electric, Sikkerthjem, Smartline, Ultra Max, no-flame

Disse 5 røgalarmer anbefaler vi

2 røgalarmer opnår at blive kåret til Bedst i test. 3 andre røgalarmer klarer dog også testen så godt, at Forbrugerrådet Tænk anbefaler dem.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?