Repair shampoo: Er det bedre end normal shampoo? | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Repair shampoo: Er det bedre end normalt shampoo?

Repair shampoo vasker håret rent, men plejer det bedre end almindelig shampoo? Det er sammenlignet i Forbrugerrådet Tænks test.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 9. april 2019
kvinde bruger shampoo

Repair-shampoo lover for meget

Goodbye damage, Repair miracle eller Total repair. Betegnelserne på repair shampoo lover ikke bare at gøre håret blødere og mere glansfuldt, men også at gøre underværker for ødelagt hår.

Skadet hår kan dog slet ikke repareres, og derfor mener Forbruger­rådet Tænk, at anprisninger om at kunne reparere eller gendanne skadet hår er misvisende.

Forbrugerrådet Tænk har testet 9 repair shampooer. Men da skadet hår ikke kan repareres, er deres "repair" egenskaber ikke testet. De findes nemlig ikke. Vi har i stedet testet, hvor godt de vasker dit hår, og om de indeholder uønsket kemi.

Repair-produkt ikke bedre end almindelig shampoo i test

Testens repair-shampooer fungerer generelt fint som shampooer: De vasker håret rent, og ifølge eksperter og brugere er de fleste af dem gode til at give fornemmelsen af pleje til håret. Shampooerne kan være med til at begrænse, hvor meget dit hår filtrer – og dermed hvor let det er at rede ud. Det er med til at skåne håret. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?