Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Tandlæge: Sådan vælger du en god behandler

Pris og kvalitet er vigtige parametre, når du skal finde en god tandlæge. Men hvordan finder du den bedste behandler for dig?
Af Sia Eliasen
20. August 2018
sådan vælger du en god tandlæge
Foto: GettyImages

Skift tandlæge efter behov

Din tandlæge kan du have brug for at skifte, hvis du flytter, eller hvis du er utilfreds med kvaliteten hos din nuværende tandlæge. Det kan også være, du synes, din tandlæge er for dyr.

Tandlæge har du altid ret til at skifte. Men det kan virke som en besværlig opgave at finde en god tandlæge, fordi det er svært at sammenligne kvaliteten af tandlæger.

Et baggrundstjek af tandlæger, kan du dog godt lave, inden du vælger en ny.

Sådan sparer du penge på din tandbehandling

Sammenlign priser

Faste priser er der på en række af de mest almindelige behandlinger, som tandrensning og røntgenundersøgelse hos alle tandlæger.

Se de faste priser hos Tandlægeforeningen

Større behandlinger som kroner, tandfyldinger og rodbehandlinger fastsætter tandlæger selv prisen for. Derfor kan priserne variere meget fra tandlæge til tandlæge.

Prisen på forskellige behandlinger kan du tjekke på tandlægernes hjemmesider og på sundhed.dk. Tjek prisniveauet hos flere tandlæger, inden du vælger din behandler.

Se priser på tandlægebehandlinger på sundhed.dk

Tjek tandlægens tilsynsrapport

Kvaliteten af tandlæger er svær for dig at undersøge. Din bedste mulighed lige nu er at følge Styrelsen for Patientsikkerheds arbejde.

Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn med tandlæger, og de undersøger blandt andet, om tandlægerne overholderne reglerne for patientsikkerhed i klinikkerne.

Tjek styrelsens tilsynsliste over tandklinikker, inden du vælger en ny tandlæge. Gå til styrelsens side om tilsynsrapporter og vælg "tandklinikker" i feltet "behandlingssted".

Find tilsynsrapporter over tandklinikker her

Spørg i din omgangskreds

Erfaringer med forskellige tandlæger kan du få hos din familie, venner eller kolleger. Spørg i din omgangskreds, om nogen kan anbefale en god behandler.

Anmeldelser af forskellige tandlæger i dit område kan du ofte finde på nettet. Brug anbefalingerne til at danne dig et indtryk af andre patienters oplevelser på klinikken, inden du vælger din tandlæge.

Tag en uforpligtende snak

Mange tandlæger tilbyder, at du kan komme forbi til en uforpligtende snak eller forundersøgelse. Brug tilbuddet, så du kan afprøve, hvordan det føles at være patient hos tandlægen.

Klag, hvis du er utilfreds

Utilfredshed med tandlægens arbejde eller med skader efter behandlinger i Danmark, kan du klage over og søge erstatning for.

Sådan klager du over en tandbehandling

Forbrugerrådet Tænk mener: Det skal være lettere for dig at se tandlægers kvalitet

"Forbrugerne skal ikke kun vælge tandlæge ud fra prisen. Forbrugerrådet Tænk arbejder for at du får bedre muligheder for at undersøge tandlægers kvalitet, før du vælger tandlæge."

Sine Jensen, Sundhedspolitiskseniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk