En tur i supermarkedet: Er det blevet nemmere at handle klimavenligt?
Når du er på indkøb, kan det være svært at overskue, hvordan du handler mad og drikke mest klimavenligt. Apps og databaser kan måske hjælpe dig.

Hvis du har intentioner om at gøre klimavenlige indkøb, hvor let er det så i praksis?
Forbrugerrådet Tænks fødevarepolitiske medarbejder Stine Vuholm er på tur i Kvickly på Nørrebro i København for at se på forbrugernes muligheder for at handle klimabevidst, når de i en travl hverdag skal købe ind i supermarkedet. På vej ind i butikken møder man først afdelingen for frugt og grønt. Rundtomkring hænger der skilte med ‘Klimaglad Mad’.
“Det er et godt sted at starte for klimaet, da det bedste råd er at spise mere grønt og mindre kød. Butikken kan støtte forbrugeren i at vælge klimavenlig mad ved at placere den, så forbrugeren lægger mærke til det,” siger Stine Vuholm. Hun tager et bundt rabarberstilke med økologimærker op:
“Økologi sætter kriterier for miljø og bæredygtighed. Rabarberne er økologiske og mærket med både det røde danske og det grønne europæiske økomærke,” siger hun.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Energimærkning: Spar penge og mindsk din miljøbelastning
Skal du købe nyt køleskab, støvsuger, opvaskemaskine eller tv? Spar penge og gør miljøet en tjeneste ved at kende energimærket – både det gamle og det nye.

Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?
Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.

Denne del af din mobil er den største miljø- og klimasynder
Produktionen og brugen af mobiltelefoner belaster både miljø og klima, men der er stor forskel på, hvad der står for den største belastning – og det kan have betydning for dit forbrug af mobiltelefoner.