En tur i supermarkedet: Er det blevet nemmere at handle klimavenligt?
Når du er på indkøb, kan det være svært at overskue, hvordan du handler mad og drikke mest klimavenligt. Apps og databaser kan måske hjælpe dig.

Hvis du har intentioner om at gøre klimavenlige indkøb, hvor let er det så i praksis?
Forbrugerrådet Tænks fødevarepolitiske medarbejder Stine Vuholm er på tur i Kvickly på Nørrebro i København for at se på forbrugernes muligheder for at handle klimabevidst, når de i en travl hverdag skal købe ind i supermarkedet. På vej ind i butikken møder man først afdelingen for frugt og grønt. Rundtomkring hænger der skilte med ‘Klimaglad Mad’.
“Det er et godt sted at starte for klimaet, da det bedste råd er at spise mere grønt og mindre kød. Butikken kan støtte forbrugeren i at vælge klimavenlig mad ved at placere den, så forbrugeren lægger mærke til det,” siger Stine Vuholm. Hun tager et bundt rabarberstilke med økologimærker op:
“Økologi sætter kriterier for miljø og bæredygtighed. Rabarberne er økologiske og mærket med både det røde danske og det grønne europæiske økomærke,” siger hun.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Protein: Sådan spiser du proteinrigt med god samvittighed
Rødt kød belaster klimaet, når det bliver fremstillet. Men hvordan lever du bæredygtigt, hvis du samtidig vil have mange proteiner?

Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?
Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.

Klimavenligt indkøb: Ny teknologi kan gøre en forskel
Apps og klimadatabaser kan gøre det lettere for dig at måle dit klimaaftryk, når du handler. Der er dog stadig plads til forbedringer.