En tur i supermarkedet: Er det blevet nemmere at handle klimavenligt?
Når du er på indkøb, kan det være svært at overskue, hvordan du handler mad og drikke mest klimavenligt. Apps og databaser kan måske hjælpe dig.

Hvis du har intentioner om at gøre klimavenlige indkøb, hvor let er det så i praksis?
Forbrugerrådet Tænks fødevarepolitiske medarbejder Stine Vuholm er på tur i Kvickly på Nørrebro i København for at se på forbrugernes muligheder for at handle klimabevidst, når de i en travl hverdag skal købe ind i supermarkedet. På vej ind i butikken møder man først afdelingen for frugt og grønt. Rundtomkring hænger der skilte med ‘Klimaglad Mad’.
“Det er et godt sted at starte for klimaet, da det bedste råd er at spise mere grønt og mindre kød. Butikken kan støtte forbrugeren i at vælge klimavenlig mad ved at placere den, så forbrugeren lægger mærke til det,” siger Stine Vuholm. Hun tager et bundt rabarberstilke med økologimærker op:
“Økologi sætter kriterier for miljø og bæredygtighed. Rabarberne er økologiske og mærket med både det røde danske og det grønne europæiske økomærke,” siger hun.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Weekendfar: Det kan være svært at spise klimavenligt
Som weekendfar til 3 børn, der mener alt grønt er farligt, kan det være svært at skære ned på kød og færdigretter.

Louise: "For mig hænger klima og sundhed sammen"
Louise Holmes Jensen fokuserer på velsmag og sundhed, når hun køber ind. Men hun synes ikke, at det er nemt at købe klimavenligt i supermarkedet.

Mad: Sådan spiser du mindre klimabelastende
Maden, du spiser, belaster klimaet og bidrager til klimaudfordringerne. Hvordan spiser du mindre klimabelastende? Få tips her.