Babboe-ladcykler tilbagekaldt: Hvad skal du gøre?
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Babboe-ladcykler tilbagekaldt: Hvad skal du gøre?

Fire modeller fra det hollandske ladcykelmærke Babboe er tilbagekaldt i Danmark. Forhandleren anbefaler, at alle Babboe-ejere lader ladcyklerne stå.

Christina Vejsgaard · Foto: Getty Images · 17. april 2024
Ladcykel med børn i

Imagecredit: Getty Images

Babboe har tilbagekaldt fire modeller af deres ladcykler i Danmark:

  • Babboe E-City 
  • Babboe City 
  • Babboe E-Mini
  • Babboe Mini

Forhandleren opfordrer fortsat alle Babboe-ejere til at lade ladcyklen stå. Det gælder altså også, hvis du har en anden model end dem, der er tilbagekaldt. Samtidig er der salgsstop for ladcyklerne.

Baggrunden for tilbagekaldelsen er, at den hollandske cykelproducent har fået flere henvendelser om ødelagte rammer, og at myndighederne i Holland har vurderer, at det kan føre til meget alvorlige skader fx hvis børn falder ud af kassen. 

Ifølge Babboe omfatter problemerne mangler på stellet og/eller ladcyklens øvrige dele, som kan medføre sikkerhedsrisici, med alvorlig personskade til følge.

Hvis du har oplevet sikkerhedsproblemer med din Babboe-ladcykel, er det vigtigt, at du fortæller myndighederne om det.

Hvad har du ret til?

Hvis det viser sig, at der er sikkerhedsproblemer med din cykel, vil du have ret til en af følgende tre ting:

  1. Reparation, så cyklen bliver sikker
  2. Ombytning til en cykel uden problemer
  3. Pengene tilbage

Hvis du har udgifter i forbindelse med, at du ikke kan bruge din ladcykel, for eksempel til busbilletter, så er det en god idé, at holde overblik over udgifterne og gemme kvitteringer.

Det er ikke sikkert, at du kan få dækket udgifterne af Babboe, men hvis det bliver relevant, er det dog vigtigt, at du kan dokumentere dine udgifter.

Forbrugerrådet Tænk mener: Ladcykelejere har ventet længe nok

For mange forbrugere er ladcyklen nødvendig i hverdagen, og derfor er det helt uholdbart, at producenten i månedsvis fraråder folk at bruge deres cykel uden at melde noget ud om tidshorisonten for en løsning.

Vi mener, at forbrugerne nu har været tålmodige længe nok, og ikke blot skal affinde sig med en beklagelse fra Babboe. En situation som denne, hvor omdrejningspunktet er alvorlige sikkerhedsmæssige problemer, og producenten opfordrer forbrugerne til at lade cyklerne stå, må efter vores opfattelse betragtes som en væsentlig køberetlig mangel, som giver forbrugerne ret til at kræve pengene tilbage, hvis ikke problemet løses meget snart.

- Jakob Steenstrup, seniorjurist