Det skal du tænke over, før du køber ringeklokke med kamera
Dørklokker tilkoblet dit trådløse internet er smarte. Men før du går ud og installerer en ringeklokke med kamera, er der nogle ting, du skal overveje.
Ringer det på døren, mens du ikke er hjemme, vil du aldrig få det at vide med en almindelig ringeklokke.
Med smarte, trådløse ringeklokker med kamera, som er koblet til dit wifi kan du både se, hvem og hvornår det ringer på. Du kan også tale med dine gæster gennem ringeklokken.
Forbrugerrådet Tænk har testet trådløse ringeklokker med kamera. I testen undersøger vi kvaliteten af kamera, mikrofon og sikkerheden.
Dørklokkerne kræver en smartphone
Trådløse ringeklokker kræver en app på din smartphone for at kunne vise video og bruge lyd. Ringeklokken kræver desuden, at du har trådløst internet i hjemmet for at kunne fungere. Video og lyd sendes via dit trådløse internet til din telefon.
Fungerer som overvågningskamera
Dørklokken bimler og du ligger i sofaen. I stedet for at gå ud til døren, kan du hurtigt via en app på din telefon se, hvem der står derude.
Ringer det på, mens du ikke er hjemme, får du en besked via appen. Appen fortæller dig, at der er aktivitet foran din dør, og du kan se, hvem der står der.
Den trådløse ringeklokke kan også registrere bevægelse foran din hoveddør. Det kan for eksempel være en nabo, et postbud eller et dyr, der går forbi din dør. Du kan altså få besked om aktivitet, selv om der ikke er nogen, der ringer på døren.
Funktionen minder på den måde om et overvågningskamera.
Indbygget samtaleanlæg
Den trådløse ringeklokke fungerer også som samtaleanlæg. Samtalefunktionen er især nyttig, hvis du ikke er hjemme, og for eksempel gerne vil give en besked til den, der ringer på.
Bryder du loven om overvågning?
Lovene i Danmark siger, at du som udgangspunkt gerne må installere et overvågningskamera. Men kameraet må kun filme det, der sker på din egen grund.
Nogle trådløse ringeklokker med kamera optager konstant, hvad der foregår foran dem i kameraets synsfelt. Du kan ikke frakoble kameraet og du kan ikke vælge kun at optage, hvis nogen aktivt ringer på ringeklokken. Derfor tæller ringeklokkerne som overvågningskameraer.
Din dørklokke må altså derfor ikke optage over på naboens grund eller filme ud på en offentlig vej. Bor du i lejlighed, må du heller ikke filme i opgangen.
Vil du være sikker på, at du overholder reglerne, skal du tjekke, at kameraet i ringeklokken ikke optager ud over din egen grund.
Nogle dørklokker tilbyder, at du kan indstille kameraet, så du kun filmer ved dørindgangen, men det kræver ofte, at du tegner et abonnement på dørklokken.
Læs med herunder, når vi ser på
- Skal du betale for et abonnement til din dørklokker?
- Hvor bliver optagelserne fra dørklokken gemt?
- Vil du overvåge dine gæster og dig selv?
- Kræver dørklokken installation af en elektriker?
Vil du betale for et abonnement?
De fleste trådløse ringeklokker med kamera koster mellem 1.000 og 2.000 kroner. Nogle af ringeklokkerne i testen kræver udover købsprisen at du tegner et abonnement, hvis du for eksempel vil gemme dine optagelser eller kunne indstille dit kamera.
Optagelserne bliver lagret i en cloudløsning i 30-60 dage. De billigste abonnementet koster mellem 300-425 koner om året.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Alarmselskaberne tager tvivlsomme metoder i brug
Du bør forholde dig kritisk, når alarmselskaberne fortæller dig, at deres tyverialarmer nedbringer risikoen for indbrud markant, mener Forbrugerrådet Tænk. Også opkrævninger fra selskaber som Verisure og G4S er der god grund til at holde øje med.
Tyven er mere bange for nysgerrige naboer end for indbrudsalarmen
En indbrudsalarm kan måske gøre dig tryggere ved at forlade hjemmet – men den holder ikke nødvendigvis tyven væk.
Alarmsystemer: Øger det sikkerheden?
Alarmsystemer kan gøre dig mere tryg. Men der er ingen uafhængige undersøgelser, der viser, at alarmerne forebygger indbrud.