Test: ACO Sun spray SPF 30 | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
Kemi test

ACO
Sun spray SPF 30

Produktet er testet i kategorien Kemitest: Solcremer

Testresultater for dette produkt

Om produktet

Solcremen indeholder ethylhexyl salicylate, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og solcremen får derfor den laveste kemibedømmelse, C-kolben.

Methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol (nano) er problematisk for miljøet. Stoffet er på nanoform. Vi har ikke taget nano med i vores bedømmelse. EU har godkendt brugen af visse nano-materialer i plejeprodukter og har vurderet, at det er sikkert, så længe produktet bruges på uskadt hud og ikke som aerosolspray.

Uanset indholdsstoffer er solcreme vigtig solbeskyttelse, som supplement til skygge og tøj.

ACO: Solcremen er sikker

ACO går aldrig på kompromis med sikkerheden og effektiviteten af ​​vores produkter, da forbrugersikkerhed er vores vigtigste mål.

Selvom vi sætter pris på, at Forbrugerrådet Tænk Kemi fremhæver miljøaspekterne ved UV-filtre, er en ingrediensliste ikke tilstrækkelig til at vurdere miljøbelastningen af ​​et specifikt produkt.

Solcremer er en vigtig del af den nødvendige beskyttelse mod UV-stråling, og UV-filtre beskytter mod solskader som solskoldning, hudældning og hudkræft, noget der gang på gang understreges også af sundhedsmyndighederne. Solcremer er generelt blandt de mest sikre og regulerede produkter på det europæiske marked, da sikkerheden ved UV-filtre for det første vurderes af SCCS (Scientific Committee for Consumer Safety) og for det andet er en grundig sikkerhedsvurdering af de specifikke produkter en forudsætning i kosmetikforordningen.

Ingen myndigheder mistænker i øjeblikket ethylhexyl salicylat for at have hormonforstyrrende virkninger hos mennesker, og den norske videnskabelige komité for fødevarer og miljø offentliggjorde en rapport om fordelene ved solcreme i 2022, hvor der ikke blev rejst sikkerhedsmæssige betænkeligheder ved brugen af ​​ethylhexyl salicylat, på trods af at det er et af de mest brugte UV-filtre i Norge. Af den grund er vi ikke enige i den sundheds- og sikkerhedsvurdering, som Forbrugerrådet Tænk Kemi har lavet.

ACO Sun Spray SPF 30, inklusive indholdet af ethylhexyl salicylat, er blevet vurderet som sikkert, når det bruges som anvist på emballagen. Vi opfordrer til en sund tilgang til solbeskyttelse ved primært at søge skygge, at opholde sig indendørs midt på dagen og at bruge tøj og solbriller samt solcreme som et supplement.

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden planteekstrakter der kan give allergi
  • Uden parfumestoffer
  • Uden andre allergifremkaldende stoffer
  • Med mistænkt hormonforstyrrende stoffer
  • Med miljøbelastende stoffer