
Mød holdet bag vores gummistøvle test
Christel og Mariane er holdet bag vores test af gummistøvler til børn. Testen er foretaget i samarbejde med International Consumer Research & Testing, ICRT.

Christel Søgaard Kirkeby

Mariane Andersen
Sådan har vi testet børnegummistøvler
-
Ubrugte gummistøvler bevæges i en dynamisk test i 240 minutter – for at simulere gang – og overvåges for, om der trænger vand ind.
-
Friktionen er målt – altså hvor godt støvlernes hæl og flade står fast på henholdsvis vådt og tørt underlag – på en keramisk flise.
-
Støvlens forskellige dele er testet for, hvordan de klarer længere tids slid.
Foret er gnubbet standardiseret i en maskine i forhold til slid i både våd tilstand 12.800 gange og tør tilstand 25.500 gange.
Laboratoriet har også målt, om farve smitter af fra foret, når det slides.
Udsnit af sålen på 16 mm i diameter slides under tryk på et standardiseret slidende underlag. Det vejes før og efter for at måle sliddet.
-
Overmaterialet er bøjet sammen 50.000 gange for at simulere gang for at se, om gummiet ændrer farve eller revner.
Sålerne tilføjes et lille standardhul på 2 mm, hvorefter de er bøjet 30.000 gange. Herefter er det målt, om hullet vokser, og om der opstår spontane revner.
Målingen er tilsvarende foretaget med såler, der er ældet ved 7 dage i 70 grader.
-
Udsnit af gummistøvlen og et stykke hvidt tekstil dyppes i en svedopløsning og holdes sammen under tryk i 4 timer ved 37 grader.
Efter tørring vurderes afsmitning af farve.
-
Støvlernes overdel er analyseret for indhold af forskellige uønskede kemikalier: Tungmetaller,
- PAH’er (tjærestoffer)
- Klorparaffiner
- Ftalater
-
- Vandtæthed 0 %,
- skridsikkerhed 30 %,
- holdbarhed 60 %,
- farveafsmitning 5 % og
- uønsket kemi 5 %.
Større indhold af problematiske kemiske stoffer trækker ned i den samlede bedømmelse – ligeledes hvis støvlen knækker i bøjningstest.
Testen er foretaget i samarbejde med International Consumer Research & Testing, ICRT.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Gummistøvler: Her skal du være opmærksom på uønsket kemi
Gummistøvler er i de fleste tilfælde uden mistænkt hormonforstyrrende stoffer. Men der kan være anden uønsket kemi, du skal være opmærksom på.

Gummistøvler: Ingen er helt fri for uønsket kemi
Kemitesten viser, at alle gummistøvler til børn indeholder uønsket kemi. Nogle indeholder kun små mængder uønsket kemi, mens andre fund var større.

Undgå dårlige gummistøvler
Børnegummistøvler har ofte problemer med holdbarhed, skridsikkerhed og problematisk kemi. Undgå de værste gummistøvler med Forbrugerrådet Tænk test.

Gummistøvler til børn: Her er de bedste
Hvilke gummistøvler til børn er bedst til at holde børnenes tæer tørre? Forbrugerrådet Tænk tester, og peger på ét par gummistøvler, der også holder længe.

Gummistøvler: Sådan undgår du slid
Utætte gummistøvler er rigtig irriterende at gå med. Sørg for at behandle dine gummistøvler korrekt, så de holder længere og bliver ved med at være tætte.

Gummistøvler: Sådan køber du de rigtige
Vand og mudder kræver gode gummistøvler, hvis du skal tørskoet igennem. Læs her, hvad du skal være opmærksom på, når du køber gummistøvler til familien.