Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Stop snyd med koncertbilletter

Billetbørser på nettet snyder dig til at købe koncertbilletter til overpriser uden om de officielle forhandlere. Det vil Forbrugerrådet Tænk have stoppet.

Indhold

Du bliver snydt til at betale overpris

Billetter til koncerter, teaterforestillinger og fodboldkampe kan du købe af arrangøren eller af en samarbejdspartner, for eksempel en officiel billetudbyder. Men du kan blive snydt til at betale for meget for de samme billetter, hvis du køber dem et andet sted.

Viagogo og Stubhub er eksempler på uofficielle billetsalgssteder, hvor billetter bliver videresolgt til overpriser.

Forbrugerrådet Tænk har anmeldt viagogo.dk, og 3 ministre inddrages i sagen

Viagogo og andre billetbørsers opførsel har ført til mange politianmeldelser i årenes løb, men problemerne fortsætter uændret – og forbrugerne snydes for tusindvis af kroner, når de går til koncert. I nogle tilfælde ender de endda med en ugyldig billet.

Forbrugerrådet Tænk gik derfor i alliance med over 100 koncertsteder, festivaler, billetbureauer og eventarrangører i Danmark.

Alliancen skrev til kultur-, justits- og erhvervsministeren for at komme problemet til livs. Efterfølgende er de 3 ministre blevet indkaldt til samråd om, hvordan billethajerne stoppes.

Forbrugerrådet Tænk har anmeldt Viagogo.dk til Forbrugerombudsmanden for at få afprøvet, om der kan sættes en stopper for billethajerne ad den vej.

Anmeldelsen går på, at siden Viagogo.dk stresser forbrugerne til at købe dyre billetter, og at siden i sin markedsføring giver indtryk af at være et officielt billetsalgssted.

Hjælp med at bekæmpe billetsnyd

  • Køb din billet fra et autoriseret billetsalgssted
  • Sælg aldrig din billet videre til overpris
  • Læs artiklerne herunder, så du undgår at blive snydt

Alliancen mod billetsnyd består af:

Billetlugen A/S, Copenhell, F.C. København, Forbrugerrådet Tænk, Haven Festival Heartland, Live Event Aarhus, Live Nation Danmark, NorthSide, Roskilde Festival, Smukfest, Ticketmaster Danmark, Tinderbox og Dansk Live - interesseorganisation for over 100 festivaler og spillesteder.

Køb billet på autoriserede salgssteder