Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Køb dine fodboldbilletter sikkert

Billetter til fodboldkampe kan du ende med at betale overpris for, hvis du køber det forkerte sted. Eller du kan ende med en billet, der er ugyldig.
Af David Bergeon
16. April 2018
Tyske fans advarer mod Viagogo. Foto: Scanpix

Bliv ikke snydt af billethajer

Fodboldbilletter kan være eftertragtede, hvis der er tale om afgørende kampe eller lokale opgør.

Billethajer findes ikke kun rundt om stadion kort før kampstart med tvivlsomme billetter i inderlommen. Du kan også støde på billethajer på nettet, flere måneder før kampen spilles.

I Danmark er det ulovligt at sælge billetter videre med fortjeneste, men du kan alligevel finde fodboldbilletter til overpriser online.

I udlandet kan det være lovligt at sælge billetter videre til overpris. Men derfor skal du stadig passe på høje gebyrer og falske billetter, når du køber billetter til kampe i udlandet.

Læs her, hvordan du sikrer dig en gyldig kampbillet til den rigtige pris.

Er fodboldkampen blevet aflyst? Få styr på dine rettigheder

Pas på billetbørser

På billetbørser som Viagogo og Stubhub kan du ende med at betale overpris for fodboldbilletter eller i værste fald betale for en ugyldig billet.

Der findes flere eksempler på fans, der har købt ugyldige fodboldbilletter på billetbørser og forgæves er taget til fodboldkamp i udlandet blot for at blive afvist ved stadion.

EM-billetter til kampene i Parken i København i 2020 kan du for eksempel se til salg på Viagogo. Billetterne koster dog omkring det dobbelte af den officielle pris. Både DBU og UEFA advarer mod at købe billetter på sider som Viagogo.

Køb din billet af klubben

Fodboldklubberne sælger billetter til mange af kampene direkte på deres hjemmesider. Det er her, du kan finde den officielle pris på billetterne. Til landskampe kan det være DBU, UEFA eller FIFA, du skal henvende dig til.

Officielle billetforhandlere kan også stå for salget. I så fald vil klubben informere om, hvem den officielle samarbejdspartner er.

Køber du din billet andre steder, kan du ikke være sikker på, at du køber billetten til den officielle pris. Du kan heller ikke med sikkerhed vide om billetten er gyldig, når du vil ind på stadion.

Billetter til festival, koncert eller fodbold: Her er dine rettigheder

Andre regler ved billetkøb i udlandet

Billetbureauer på nettet har gjort det til en forretning at indkøbe billetter til fodboldkampe, koncerter og andre kulturelle arrangementer hos de officielle billetbureauer. Herefter videresælger de billetterne til en højere pris.

Fremgangsmåden med salg af billetter til overpriser er ulovlig i Danmark, men på en udenlandsk hjemmeside kan der gælde andre regler.

Billetter bliver nogle gange solgt, selv om bureauet endnu ikke har købt dem. Det sker fordi bureauet har til hensigt at skaffe billetterne senere. Derfor kan du risikere at ende med en anden plads eller en ringere plads end du forventede, hvis det ikke lykkedes bureauet at skaffe de oprindelige billetter.

Forbrugerrådet Tænk mener: Hovedansvar for billetsnyd ligger hos platformene

"Billetsnyd er udbredt på uofficielle billetbørser som Viagogo og Stubhub. Ansvaret for, at forbrugerne ikke bliver snydt, ligger i høj grad hos disse platforme.

De danske regler på området er klare nok, men Forbrugerrådet Tænk savner stærkere håndhævelse fra myndighedernes side, herunder på tværs af landegrænserne."

Martha Nør Kjeldsen, seniorjurist