Hold styr på økonomien efter et dødsfald
Oven i sorgen over at miste en ægtefælle eller en forælder står du som pårørende ofte over for en masse økonomiske og praktiske spørgsmål, der skal håndteres. Få hjælp her.
Hvis du fx har et terminalt syg familiemedlem, og døden dermed ikke kommer som den store overraskelse, kan du også forberede dig ved at tale med flere bedemænd på forhånd.
”Økonomi kan være et ømtåleligt emne, men det hele skal jo hænge sammen. Derfor er det selvfølgelig helt ok at undersøge og indhente tilbud på forhånd, så man føler, at pengene går til det rigtige. Man skal i hvert fald ikke føle, at det er upassende eller forkert,” siger udviklings- og kommunikationskonsulent Charlotte Sørensen fra Landsforeningen Liv&Død.
Begravelse, bank, bodeling. Et dødsfald er ofte ensbetydende med både sorg og en masse praktik.
Det koster en begravelse eller bisættelse
Den helt store post på budgettet er den afdødes sidste afsked – begravelsen eller bisættelsen. Ifølge Landsforeningen Liv&Død koster en almindelig begravelse eller bisættelse i gennemsnit 20.000 kroner, men kan også blive væsentligt dyrere afhængig af, hvad man ønsker skal ske.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Sådan får du et overblik over din økonomi
Brug Forbrugerrådet Tænks guide til at gennemgå din økonomi, så du får dannet dig et overblik og kan optimere dit budget.
Det skal du vide om debetkort
Med et debetkort fra Visa eller Mastercard, kan du ikke hæve flere penge, end der er på din konto. Få styr på fordele og ulemper ved et debetkort.
Optimer din privatøkonomi og spar penge
Som medlem kan du få 25% rabat på uvildig økonomirådgivning hos UvildigRaad.