Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Privatlivspolitik

Læs om, hvornår vi registrerer de personlige oplysninger, du afgiver, hvorfor vi har brug for at gemme dem og hvordan de bliver håndteret.
Privatlivspolitik
Foto: Thinkstock

Indsamling af personlige oplysninger

Hvis du handler i Forbrugerrådet Tænks internetbutik, Shop Tænk eller tilmelder dig for at få adgang til test, guides eller lign., registreres de oplysninger, du har angivet, så vi kan sende den pågældende vare.

Vi benytter oplysningerne til at kontakte medlemmerne, andre interesserede og tidligere kunder med gode tilbud. Vi kontakter ikke personer, der er tilmeldt ”fravalgslisten” hos kommunen.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsmail, bliver din e-mail-adresse brugt til at sende dig lejlighedsvise nyhedsmails.

Hvor længe bliver dine oplysninger gemt?

Når du køber på taenk.dk og giver oplysninger om navn, adresse, telefon og e-mail, gemmer vi oplysningerne i op til 5 år efter ophøret af din aftale med os. Dette sker i henhold til lov om bogføring. Herefter slettes alle personoplysninger i Shop Tænk.

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Det er kun et begrænset antal medarbejdere i Forbrugerrådet Tænk, som har adgang til dine oplysninger. Det vil sige medarbejderne i Medlems- og kundeservice, som modtager din bestilling.

Personoplysningerne opbevares ukrypteret på vores webhotel, og de sendes ukrypteret over internettet. Alle data for betalingskort sendes over en sikker krypteret forbindelse til Nets, hvor vi ikke har adgang til kortdata.

Forbrugerrådet Tænk videregiver ingen oplysninger til tredjeparter.

Data bruges ikke kommercielt

Vi bruger ikke de data, der bliver opsamlet på sociale medier som fx Facebook kommercielt, men vi opsamler udelukkende den data, der skal til for at få en given applikation til at virke. Vi deler ikke indsamlede data med 3. part.

Data fra applikationer slettes igen

I det omfang vi opsamler data, gør vi det udelukkende af statistikhensyn. De data, der opsamles af en given applikation på fx Facebook, beholder Forbrugerrådet Tænk kun i den tid, applikationen er i brug. Herefter slettes de hos os.

Appen Tjek Kemien beder om tilladelse til kamera/mikrofon: App’en bruger kameraet til at aktivere scanningsfunktionen og derfor bedes der om tilladelse til brug af kamera. Da tilladelsen til brug af kamera i android-app’s er koblet til tilladelse til mikrofon, bedes der om en samlet tilladelse. Mikrofonen bruges ikke. iOS verseionen af appen beder om tilladelse til kamera og bruger den til samme funktion som i android-appen.

Tilladelsen gælder ikke dine billeder og disse kan ikke tilgås fra appen.

Hvordan kan du slette eller ændre dine oplysninger?

Hvis du ønsker information om de oplysninger, som er registreret om dig, skal du kontakte Medlems- og kundeservice på telefon nr. 77 41 77 41 eller e-mail abn@fbr.dk.

Forbrugerrådet Tænk er ansvarlig for indsamling og håndtering af data. Det gælder også for abonnementsoplysninger på magasinerne Forbrugerrådet Tænk og  Forbrugerrådet Tænk Penge.