Cookie- og privatlivspolitik | Forbrugerrådet Tænk: Vi tænker, før du handler Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Cookie- og privatlivspolitik

Privatlivspolitik

Forbrugerrådet Tænk indsamler de oplysninger, som er nødvendige for vores arbejde, og som vi har hjemmel til at indsamle.

Når du køber medlemskab af Forbrugerrådet Tænk, giver du samtykke til at modtage nyhedsbreve eller skriver dig op til at få adgang test og andet indhold, gemmer vi personoplysninger om dig, så vi kan kommunikere med dig.

Vi gemmer blandt andet følgende personoplysninger:

• Navn
• Adresse
• Telefonnummer
• Mailadresse

Vi bruger oplysningerne til at kontakte dig om dit medlemskab eller abonnement eller med gode tilbud.

Er du tilmeldt Robinsonlisten, kontakter vi dig ikke med markedsføring. Bemærk, at der kan gå op til 3 måneder, fra du har tilmeldt dig Robinsonlisten, før din tilmelding træder i kraft.

Hvor længe gemmer vi dine oplysninger?

Når du køber på taenk.dk og giver oplysninger om navn, adresse, telefon og e-mail, gemmer vi oplysningerne i op til fem år efter ophøret af din aftale med os. Dette sker i henhold til lov om  bogføring. Herefter slettes alle personoplysninger om dig.

Hvordan beskytter vi dine oplysninger?

Det er kun et begrænset antal medarbejdere i Forbrugerrådet Tænk, som har adgang til dine oplysninger.

Vi beskytter dine personoplysninger på følgende måde:

  • Vi har vedtaget politikker for IT-sikkerhed, og vores medarbejdere orienteres løbende om sikker behandling af data.
     
  • Vi har fastlagte procedurer for tildeling af adgangsrettigheder til de af vores medarbejdere, der behandler persondata. 
     
  • Vores IT-systemer har et højt sikkerhedsniveau gennem blandt andet firewall og beskyttelse af enheder, og vi tilpasser os løbende den aktuelle risikovurdering. Vi overvåger løbende systemernes drift, så vi kan undgå angreb fra hackere eller virus.
     
  • Vi har databehandleraftaler med vores samarbejdspartnere om behandling af personoplysninger. Databehandleraftalerne regulerer adgangen til dine personoplysninger.
     
  • Betaler du med betalingskort? Så sendes alle data over en sikker krypteret forbindelse, hvor vi ikke har adgang til kortdata.

I tilfælde af et sikkerhedsbrud, der resulterer i en høj risiko for dig for diskrimination, ID-tyveri, økonomisk tab, tab af omdømme eller anden væsentlig ulempe, vil vi underrette dig om sikkerhedsbruddet så hurtigt som muligt.

Persondata i Forbrugerrådet Tænks apps

Forbrugerrådet Tænk har fem apps:

  • Kemiluppen
  • Tjek Kemien
  • Mit digitale selvforsvar
  • For Resten

Persondata i Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning

I Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning indsamler og behandler vi de nødvendige oplysninger for at kunne behandle din sag. Det omfatter blandt andet CPR-nummer og en række sociale og økonomiske oplysninger.

I forbindelse med Økonomi- og Gældsrådgivningen opbevarer vi oplysningerne i op til 10 år af hensyn til vores rådgiveransvar. Herefter slettes de i vores systemer.

Vil du have information om dine oplysninger?

Databeskyttelsesloven (GDPR) giver dig kontrol med dine personlige oplysninger.

Du har ret til:

  • At få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig, og du kan gøre indsigelse mod at vi behandler dem. Du kan også bede om at få dine data udleveret i et elektronisk format.
     
  • At få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig.
     
  • At få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme.

Hvis du ønsker information om de oplysninger, vi har registreret om dig, kan du henvende dig skriftligt Forbrugerrådet Tænk via mail på privatliv@fbr.dk eller ringe på telefon 77 41 77 41 og få nærmere retningslinjer for, hvordan du kan få dine data udleveret.

Vil du tilbagekalde dit samtykke?

Har du sagt ja til et nyhedsbrev eller givet samtykke til, at vi må kontakte dig, så har du ret til at trække dit samtykke tilbage. Det betyder, at oplysningerne bliver slettet, medmindre vi efter lovgivningen er pålagt at gemme personoplysningerne.

Vil du tilbagekalde dit samtykke, kan du henvende dig skriftligt Forbrugerrådet Tænk via mail på privatliv@fbr.dk eller ringe på telefon 77 41 77 41 og få nærmere retningslinjer for, hvordan du kan få dine data udleveret.

Vil du klage over vores håndtering af dine persondata?

Har du spørgsmål, klager eller bekymringer over vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver via e-mail på dpo@fbr.dk

Du kan klage over vores behandling af personoplysninger om dig, hvis du er utilfreds.

Du skal klage til Datatilsynet.

Har du spørgsmål om din datasikkerhed hos Forbrugerrådet Tænk?

Hvis du har spørgsmål om din datasikkerhed hos Forbrugerrådet Tænk, er du altid velkommen til at skrive til privatliv@fbr.dk eller ringe på telefon 77 41 77 41.

Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver via e-mail på dpo@fbr.dk

Dataansvarlig

Forbrugerrådet Tænk er dataansvarlig for de oplysninger, som vi registrerer om vores medlemmer og brugere, og vi sørger for, at behandlingen af personoplysninger sker i overensstemmelse med lovgivningen.

Vores kontaktoplysninger er:

Forbrugerrådet Tænk
CVR-nr.: 63 87 05 28
Fiolstræde 17 B
Postboks 2188
1017 København K
+45 77 41 77 41
privatliv@fbr.dk

Har du spørgsmål om din datasikkerhed hos Forbrugerrådet Tænk?

Hvis du har spørgsmål om din datasikkerhed hos Forbrugerrådet Tænk, er du altid velkommen til at skrive til privatliv@fbr.dk eller ringe på telefon 77 41 77 41.

Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver via e-mail på dpo@fbr.dk

Dataansvarlig

Forbrugerrådet Tænk er dataansvarlig for de oplysninger, som vi registrerer om vores medlemmer og brugere, og vi sørger for, at behandlingen af personoplysninger sker i overensstemmelse med lovgivningen.

Vores kontaktoplysninger er:

Forbrugerrådet Tænk
CVR-nr.: 63 87 05 28
Fiolstræde 17 B
Postboks 2188
1017 København K
+45 77 41 77 41
privatliv@fbr.dk

Cookiepolitik

Når du besøger vores hjemmesider, lægger siden en cookie på din computer, mobil eller tablet.

En cookie er en lille fil, som sørger for, at hjemmesiden fungerer.

Cookies kan også indsamle statistik om din færden på siden, og den viden kan vi bruge til at gøre siden bedre.

Cookies bruges også til at personalisere indholdet, så du ser det mest relevante indhold for dig eller til markedsføring.

Du kan styre din cookies

Hjemmesider må ikke lægge cookies, før du har givet samtykke. Det er derfor, du bliver bedt om at acceptere cookies, når du besøger vores sider første gang.

På taenk.dk har vi grupperet vores cookies i disse kategorier:

  • Nødvendige cookies
  • Funktionelle cookies
  • Statistiske cookies
  • Marketing cookies

Du kan læse mere om de enkelte cookies på taenk.dk i cookie-deklarationen nedenfor.

Brugen af cookies kan medføre behandling af personoplysninger, og vi anbefaler derfor, at du læser vores privatlivspolitik.

Afviser du cookies, kan det gå ud over din oplevelse på taenk.dk

Når du besøger taenk.dk, kan du enten vælge at afvise eller acceptere cookies.

Cookies er vigtige for os, for de hjælper os til at følge med i, hvordan vores website bruges, så vi kan levere den bedste service til dig.

Ved at trykke ”Accepter alle” giver du samtykke til brugen af alle cookies.

Vælger du ”Afvis alle”, afviser du alle cookies brugt til for eksempel marketing og statistik. Vi sætter stadig nogle få nødvendige cookies, som sikrer, at sitet virker. Disse cookies indeholder ikke persondata.

Vil du selv vælge, hvilke cookies du vil have, skal du vælge cookies med slideren nederst i boksen og trykke ”Opdater samtykke”.

Afviser du nogle eller alle cookies på taenk.dk, kan det betyde, at siden ikke fungerer lige så godt, og at vi ikke kan optimere siden, så du fremadrettet får en mere brugervenlig oplevelse.

Fortryder du dine cookies?

Har du accepteret eller afvist cookies, og vil du ændre det? Så kan du enten ændre dit oprindelige valg eller slette cookies fra browseren.

Du kan ændre dit valg af cookies ved at klikke på linket herunder. Besøger du taenk.dk fra flere browsere og flere devices – for eksempel mobiltelefon og computer – skal du huske at slette cookies i dem alle.

Du ændrer din cookieindstillinger ved at klikke her

Du kan også ændre cookieindstillinger ved at gå ind i din browsers indstillinger og slette cookies. Gør du det, skal du tage stilling til vores cookiepolitik igen, næste gang du besøger taenk.dk.

Hvor længe bliver cookies gemt?

Cookies har forskellige levetider. Levetiden beregnes ud fra dit seneste besøg på hjemmesiden.

Når cookiens levetid udløber, bliver den automatisk slettet.

Alle vores cookies' levetid fremgår af cookiedeklarationen nedenfor.

Læs taenk.dks cookie-deklaration

cookiepopuplist