Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Tænk 1/1964: 50 år med Tænk

I den første udgave af magasinet Tænk fra 1964 kan du læse kritiske artikler om den danske produktion af æg og kosmetikemballage. Om, hvorfor reklamer i biografen er åndelig voldtægt, og om kampen for varedeklaration på grøntkonserves.
28. Februar 2014

Tænks 50 års jubilæum i 2014

28. februar 2014 er det 50 år, siden det første nummer af Tænk udkom.

Samfundsrevser med mere Poul Henningsen var ansvarshavende redaktør, og magasinet var allerede fra begyndelsen forbrugerens bidske vagthund.

Forbrugerrådet Tænk giver dig mulighed for et historisk tilbageblik. Du kan nemlig læse - eller genlæse - det første nummer af Tænk.

Ægproduktion og kosmetik

Et kritisk blik på den danske produktion af æg. Har hønsene det godt nok? Bør forbrugerne gå efter æg fra fritgående høns? Og hvad med kvaliteten af æggene?

Forsideartiklen fra det første nummer af Tænk fra 1964 kunne lige så vel blive bragt i 2014. Debatten om dyrevelfærd kontra fødevarepriser er næsten uforandret i 50 år, der er gået.

I Tænk nummer 1 bliver der også kastet et kritisk blik på kosmetikemballagen, hvor de dobbeltbundede krukker får det til at se ud, som om der er mere creme i krukkerne, end der i realiteten er.

Læs Tænk nr. 1

I det første nummer af Tænk kan du også læse, hvordan en doktor i filosofi argumenter for, at reklamerne i biografen er som åndelig voldtægt.

Og hvordan forbrugerne i 1964 kunne glæde sig over, at der efter 6 års arbejde snart ville komme varedeklaration på alle grøntkonserves.

Læs magasinet online

Klik på billedet, og læs magasinet online. Du skal være logget ind for at læse bladet.

Log ind, og få mere viden

Er du ikke medlem?

Bliv medlem og få magasinet tilsendt. Du kan også læse magasinet online, se masser af grundige test og guides på taenk.dk og bruge dine mange andre medlemsfordele.

Magasinet er til dig, som er medlem

Log ind nu eller bliv medlem

Læs Forbrugerrådet Tænks medlemsmagasin fyldt med uafhængige testresultater, produktanbefalinger, artikler om forbrug og hjælp til dine rettigheder.

En del af indholdet finder du på taenk.dk, mens andet kun findes i magasinerne. Medlemmer modtager magasinet med posten 10 gange om året og kan logge ind og læse alle udgaver online.

Log ind på taenk.dk: Få hjælp her

Der er meget mere indhold, når du logger ind på vores hjemmeside. Du skal bruge din e-mail, du har tilknyttet dit medlemskab og dit kodeord.

Har du problemer med at logge ind på siden, kan du få hjælp her: