Vilkår for automatisk kortbetaling | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Vilkår for automatisk kortbetaling

Du har tilmeldt dig automatisk kortbetaling på tænk.dk. Her beskrives vilkårene for automatisk kortbetaling i Forbrugerrådet Tænk.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke til automatisk kortbetaling tilbage og stoppe kommende betalinger. Læs mere nedenfor.

Dit samtykke til automatisk kortbetaling vedrører følgende betalinger Månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller helårlig betaling, afhængigt af hvilket medlemskab du vælger. Prisændringer vil blive varslet i overensstemmelse med de generelle medlemsbetingelser, samt via mail senest 60 dage før de træder i kraft.

Sådan skifter du betalingskort

Hvis du skifter betalingskort skal du indgå en ny betalingsaftale. Kontakt Medlemsservice på tlf. 77 41 77 77 eller via medlemsservice@fbr.dk

Sådan stopper du en kommende betaling

Vil du stoppe en betaling der er på vej, skal du sende en mail til medlemsservice@fbr.dk, med emneteksten ”Stop næste betaling”. Frem til 3 dage før betalingen gennemføres, har vi mulighed for at stoppe den. Op til 14 dage efter betalingen har fundet sted, har du mulighed for at få tilbageført pengene igen.

I tilfælde af, at Forbrugerrådet Tænk går konkurs, er der risiko for, at muligheden for tilbagebetaling mistes (se § 74 i Lov om betalingstjenester).

Sådan ophæver du aftalen om automatisk kortbetaling

Opsigelse af medlemskabet vil automatisk ophæve aftalen om automatisk kortbetaling. Vil du fortsætte medlemskabet, men stoppe automatisk kortbetaling, så send en mail til medlemsservice@fbr.dk med emneteksten ”Ophæv aftale om automatisk kortbetaling”. Du vil herefter modtage et girokort for de næste tre måneder med mindre andet aftales.

Sådan er du beskyttet af lovgivningen

For at beskytte forbrugere der tilmelder sig automatisk kortbetaling, eller lignende ordninger, er det bestemt i lovgivningen, at hvis du ikke har ikke godkendt det præcise beløb der bliver trukket, og beløbet er højere end du med rimelighed kunne forvente, så er din bank forpligtet til at tilbageføre betalingen, hvis du gør indsigelse inden for 8 uger (se § 65 og § 66 i Lov om betalingstjenester).

Du har altid krav på at få tilbageført en betaling der ikke er aftalt, hvis du gør indsigelse til din bank når du bliver opmærksom på den, og ikke overskrider indsigelsesfristen på 13 måneder (se § 57 og § 63 i Lov om betalingstjenester).