Sous vide: Her er de bedste maskiner
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er de bedste sous vide-maskiner

Sous vide-tilberedning af mad kræver konstante temperaturer i lang tid. Det klares bedst med en sous vide-maskine. Se de bedste sous vide-maskiner i testen her.

Lars Nøhr Andreasen · 4. juli 2022
Disse sous vide maskiner er Bedst i Test

Sous vide er en slags langtidstilberedning, hvor du altid får den perfekte røde bøf eller saftige fisk, og hvor du kan være sikker på at få sprødt tilberedte grøntsager.

Tilberedning med sous vide-metoden foregår i et vandbad, hvor temperaturen indstilles helt præcist. Maden tilberedes altså lige præcis ved den temperatur, der giver det perfekte resultat.

Test af sous vide

Sous vide-maskiner kan holde en bestemt temperatur konstant i et vandbad i mange timer. Vi har derfor testet sous vide-maskiner både sous vide stav og vandbadsmodellen  for hvor præcise de holder temperaturen og hvor godt resultatet af tilberedningen bliver.

Vi har testet sous vide-maskiner fra Anova, Biltema, Champion, Melissa, OBH Nordica, Sansaire, Severin, Sous Vide Supreme Demi, Steba og Wilfa. 

Let at komme i gang

Sous vide har indtil for relativt nylig været en tilberedning, som mest har været brugt i storkøkkener og restauranter, fordi det er en nem måde at tilberede store mængder kød på. Maden, der skal tilberedes i et vandbad, skal pakkes så lufttæt som muligt i plastik, så smag og saft bevares. Vakuumpakning er den bedste løsning, og det gøres mest effektivt med en vakuummaskine, som vi også har testet.

Metoden er i løbet af de seneste ti år rykket ud i de private hjem, og det ses på udbuddet af sous vide-maskiner, der fås i mange forskellige prisklasser. 

Du kan komme i gang med sous vide for under 1.000 kroner, for du kan finde udmærkede sous vide-maskiner fra cirka 500 kroner og vakuumpakkere fra cirka 300 kroner. 

Vandbad og stav typisk lige gode

Sous vide-maskiner kommer i to typer:

Vandbad - hvor maskinen  hvor vandbadet er indbygget

Stav (cirkulator) - en cirkulationstype, der fungerer som en stor dypkoger, som cirkulerer vandet i en beholder.

Vores test af de to forskellige typer af sous vide-maskiner viser, at begge typer er gode til at holde temperaturen, og at den ene type ikke som udgangspunkt er bedre end den anden. 

Disse sous vide anbefaler vi

Uanset om du er til en lille cirkulations maskinen eller vil have den store maskine med vandbad, så kan du se hvilke der klarer sig bdst i testen. Den bedste sous vide-maskine i testen er dog af cirkulationstypen, og den holder vandet på en meget præcis temperatur. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?