Test af müsli og granola
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Test: Müsli

Müsli kan være en sund start på dagen. Vi har undersøgt 132 forskellige typer af müsli og granola. Se hvilke der klarer sig godt, og hvilke der er mere slik end morgenmad.

Testet d. 18. maj 2020

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Müsli

Forbrugerrådet Tænk har deklarationstestet 132 forskellige müsli. De er vægtet ud fra ernæringssammensætning med udgangspunkt i blandt andet Nøglehullet.

Vi har købt pakker med müsli, granola og chrunch i supermarkeder og specialbutikker. Der indgår både ristede og uristede müslier i testen.

Mød holdet bag vores müsli test

Peter står bag vores undersøgelse af müsli og granola.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet müsli og granola

  • Næringsdeklarationerne på müslierne er gennemgået og vurderet. 

    Indholdet af sukker vejer tungest i den samlede bedømmelse, men vi har også vurderet indholdet af blandt andet mættet fedt og kostfibre.

    Næringsdeklarationerne på pakkerne er blevet gennemgået, og vi har vurderet produkternes indhold af fedt, mættet fedt, sukker og kostfibre i forhold til anbefalingerne fra blandt andet Nøglehulsmærket.

  • Müslierne er ikke smagstestet, da de er meget forskellige fra hinanden, og det er individuelt, hvilken sammensætning af ingredienser der falder i den enkeltes smag.

    • Sukker 40 %
    • Mættet fedt 20 %
    • Kostfibre 20 %
    • Fedt 10 %
    • Salt 5 %
    • Tilsat sukker 5 %