Test af makrel i tomat 🐟makrelfilet og plukmakrel
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Makrel i tomat

Hvilken makrel i tomat skal du vælge hvis den skal smage godt, og du skal kunne spise den med god samvittighed? Vi har testet 11 dåser med makrelfilet og plukmakrel.

Testet d. 4. august 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Makrel i tomat

Vi har testet 11 dåser med makrel i tomat, Testen er en blindsmagning og en laboratorietest, hvor vi har målt tungmetaller, Bisphonal, samt om omega3 indholdet passede med hvad producenten oplyser på emballagen.

Disse mærker har vi testet:

Vi har testet sekst dåser med makrelfilet og fem med plukmakrel fra følgende mærker

Amanda, Arnold Sørensen, Coop, First Price, Glyngøre, Golden Seafood, John West, Pan do Mar, Rema 1000 og Sæby

Mød teamet bag vores makrel i tomat test

Peter, Gitte og Elise har udvalgt, indkøbt og stået for smagstesten og analyse af laboratorieundersøgelsen. Smagseksperterne, der blindsmagte makrel i tomat er Christine Bille, Jesper Redecker Hansen og Michael René. Derudover havde vi et børnepanel med fem testsmagere.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet makrel i tomat

  • Smagen er bedømt af et panel på tre eksperter samt fem børn på 12 år. De vurderede hvor godt de kunne lide smagen, samt kom med en beskrivelse af hvert produkt.

    Testen blev udført som en blindtest, og produkterne blev serveret i tilfældig rækkefølge.

    Eksperterne er:

    • Christine Bille - kok og kogebogsforfatter
    • Jesper Redecker Hansen - ansvarlig for bæredygtighed i fiskerivirksomheden Nordward
    • Michael René - lektor og kandidat i fødevarevidenskab

     

  • Vi har vurderet næringsindholdet i produkterne. På et laboratorium har vi bla. analyseret produkternes fedtindholdet, herunder omega-3-fedtsyrer.

    Testresultaterne har vi holdt op i mod det  der er deklareret på emballagen.

  • Vi har vurderet information på emballagen og undersøgt om producenten blandt andet har oplyst om fangstområde og -metode, emballagesortering, opbevaring m.m.

  • Indholdet af tungmetaller i selve makrel i tomat samt bisphenol i dåserne er blevet analyseret på et eksternt, uafhængigt laboratorium.

  • I den samlede bedømmelse vægter vi de enkelte parametre således:

    • Smag: 70 %
    • Næringsdeklaration: 15 %
    • Information på emballagen: 5 %
    • Dioxin: 5 %
    • Tungmetaller: 5 %