Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

7 måder at spare penge på

Spar penge med få justeringer i hverdagen. Se, hvordan du får mere luft i økonomien, uden at det behøver kræve de helt store omvæltninger.
Af Mette Andrea Boesgaard
21. August 2017
11 måder at spare penge på. Læg budget.
Foto: iStock

1. Læg et godt budget

Et budget giver dig overblik over, hvad du bruger dine penge på. Vil du spare penge, skal du have styr på, hvilke udgifter du har.

Betaler du for noget, du egentlig synes, du kan undvære? Eller er der nogle udgifter, du kan skrue ned for – eksempelvis ved at finde et billigere abonnement?

Netbank giver dig en overskuelig oversigt over, hvor meget du betaler til forskellige budgetposter.

Læg et godt budget med disse råd

2. Spar penge på mad

Fastfood og take-away er nemt, men det bliver dyrt.

Nem mad kan du i stedet selv lave, hvis du laver større portioner ad gangen, som du fryser ned. Så er der nem mad til en dag, hvor tiden er knap.

Frosne færdigretter eller mad, der allerede er delvist tilberedt, kan du også gå efter, når du skal have en hurtig løsning.

Madplaner kan også hjælpe dig til at spare penge på mad. Planlægger du måltiderne, kan du bedre undgå madspild og dyre impulskøb.

Lav en god madplan

3. Skær ned på klat-køb

Chokolade, tyggegummi og andre småting kan hurtigt ryge med i kurven i supermarkedet, ligesom to-go kaffen let kan friste på vej til arbejde. Men sker det et par gange om ugen, kan det komme til at koste dig flere tusind kroner om året.

Klat-køb kan derfor være et godt sted at skære ned, hvis du vil spare penge i hverdagen. Saml dine boner for 1 måned for at få et overblik over, om der er noget, du kan skære fra.

Se hvor meget du kan spare på at skære ned på take-away og andre klatkøb her

4. Find den billigste forsikring

Forsikringer er en stor post i budgettet. Der kan være mange penge at spare, hvis du undersøger, om du kan få en bedre og billigere forsikring hos et andet selskab.

Undersøg priser og dækning hos forskellige selskaber og indhent 2-3 tilbud på forsikringer, før du beslutter dig.

Forsikringsguiden.dk* kan du bruge til at få overblik, når du sammenligner forskellige selskabers priser. Her kan du blandt andet se priser på bilforsikringer, husforsikringer og indboforsikringer.

Sammenlign selskaber og priser på forsikringsguiden.dk

Dine forsikringer kan du med fordel også gennemgå for at tjekke, om du betaler for dækning, du ikke længere har brug for. Har du en kaskoforsikring, kan du for eksempel overveje at droppe den, hvis din bil er gammel. Det kan typisk ikke betale sig at have en kaskoforsikring, hvis bilen ikke er meget værd længere.

5. Find den billigste bank

Bankskifte kan være en god mulighed for at spare penge, fordi renter og gebyrer varierer fra bank til bank. Der kan være mange penge at spare, hvis du finder en bedre aftale hos en anden bank.

Find den billigste bank for dig

6. Køb brugt

Tøj, møbler, bøger, biler, elektronik, cykler og mange andre varer kan du ofte finde til en lavere pris, hvis du køber dem brugt.

Brugte ting kan du nemt finde på nettet.

Køber du brugt online, er det en god idé at se dig godt for. Afhængigt af hvilket site du bruger, kan der være forskel på, om du kan fortryde dit køb eller få pengene tilbage. 

Køb brugt online: Her er dine rettigheder

7. Tjek dit mobilabonnement

Mobilabonnementer er en fast post på de fleste budgetter. Spar penge ved at tjekke, om du kan få et billigere abonnement. 

Betaler du eksempelvis for mere data, end du har behov for? Eller har du et abonnement, der giver adgang til film, musik eller læsestof, som du egentlig ikke bruger? Og kan det svare sig for dig at samle familiens abonnementer?

Mobil-pakker: Se dig for, før du samler din streaming

*Forsikringsguiden dækker mere end 90 % af markedet for de forsikringer, du finder på Forsikringsguiden.