Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem nu

Social

Titel

Sous vide uden maskine: Kan man det?

Sous vide på den rigtige måde kræver særligt udstyr. Men det er muligt at tilberede visse madvarer, selv om du kun har en vakuummaskine.
Af Lars Nøhr Andresen
10. Oktober 2016
Foto: Thomas Dahl

Sous vide uden maskine

Sous vide-tilberedning gøres kort fortalt sådan her:

  1. Vakuumpak en madvare – for eksempel et stykke kød.
  2. Tilbered det i et temperaturstyret vandbad i mange timer.

Madvaren, som for eksempel kan være en bøf, bliver på den måde tilberedt ved lige præcis den temperatur, som giver det møreste og saftigste kød.

Sous vide-tilberedning af kød kræver konstante temperaturer over mange timer. Noget, der kan være svært på egen hånd med en gryde og et termometer.

Tilberedning af kød med sous vide-metoden kræver derfor et sous vide-apparat.

Find din sous vide-maskine i Forbrugerrådet Tænks test fra 2017

Grøntsager er nemmere end kød

Sous vide tilberedning af grøntsager er nemmere uden et sous vide-apparat.

  1. Kom de klargjorte og rensede grøntsager i en vakuumpose sammen med lidt olie. Hvis du vil tilberede flere typer af grøntsager, så brug forskellige poser, hvis grøntsagerne skal have forskellig kogetid.
  2. Kom de vakuumpakkede grøntsager i en gryde med 80-88 grader varmt vand og forsøg at holde temperaturen så længe, som dine grøntsager skal have.

Fordelen ved at tilberede grøntsager sous vide er, at smag og næringsstoffer ikke fortyndes ud i vandet. Ved at tilberede ved lavere temperaturer får du tilberedte grøntsager, der ikke er overkogte.

Hvilken vakuummaskine skal du vælge?

Vi har testet vakuummaskiner og peger på 6 gode maskiner til vakuumering af kød, fisk, ost og hvad du ellers vil vakuumpakke.

Test: Hvilken vakuummaskine er bedst i test?

Test af vakuummaskiner

Forbrugerrådet Tænk har fundet de bedste vakuummaskiner til dig. Testen er for vores medlemmer.

Log ind øverst til højre eller bliv medlem.

Bliv medlem