Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Advarselsmeddelelse

Du kan ikke længere udfylde denne webform

Social

Titel

Konkurrence: Vinderne af madspildskonkurrencen er fundet

Madspildskonkurrencen er slut. Vinderne er fundet. Se, hvem der vandt, her.
madspildskonkurrence
Foto: Getty Images

Resteopskrift, tip eller råd?

Madspild opstår, når mad og spiselige dele af råvarer ender i skraldespanden i stedet for maven.

Madrester behøver ikke ende som madspild. Langt de fleste rester kan få nyt liv i en ny ret.

Forbrugerådet Tænk har i forbindelse med lanceringen af madspildsappen For Resten udskrevet en konkurrence, hvor læserne skulle byde ind med gode tips og idéer til, hvordan du kan undgå madspild derhjemme. Over 200 deltog i konkurrencen med gode idéer, tips og opskrifter. Tusind tak til alle deltagere. 

Hent For Resten- appen

Vinderne er fundet

Vinderen af et gavekort på 2.000 kr. til et valgfrit supermarked blev Tanja, som sendte dette tip:

Køb ind sammen med din nabo, hvis du er single. Tanja handler sammen med sin underbo, så de i stedet for at købe ind til 2 single husstande handler ind til et par.

Hun valgte et gavekort til sin lokale Kvickly (Coop gavekort)

Vinderne af de 7 halvårs medlemskaber af Forbrugerrådet Tænk vandt på disse tips:

Lav en "Spis mig først" hylde i køleskabet. Det hjælper Laura og hendes husstand med at få spist det pålæg med kortest holdbarhed og de grøntsager, der hænger lidt med ørerne. Tip indsendt af Laura.

Brug alle dele af kyllingen. Når Karen køber en hel kylling, skærer hun bryst, vinger og lår fra og griller dem i ovnen. Fileten har hun forinden skåret fra brystet og lagt i fryseren, så den kan bruges til middag en anden dag. Resten af kyllingen koger hun suppe eller fond på. Når skroget har kogt i 1,5 time, piller hun det sidste kød af og bruger det i salat eller i tartelletter. På den måde får Karen 1 kylling til at række til 3 middage for 3 voksne personer og lidt til madpakker. Tip indsendt af Karen.

Brug kagerester til romkugler og popcakes. Når Cecilia har kagerester efter for eksempel en fødselsdag, så smuldrer hun kageresterne og rører dem sammen med hindbærsyltetøj, smeltet mørk chokolade og romessens, til det er en klistet masse, som kan formes til romkugler. Kulgerne kan sættes på små pinde og fryses. Når de skal bruges, tager Cecilia dem ud af fryseren, overhælder dem med smeltet chokolade og pynter med krymmel. Så er de blevet til små kageslikkepinde. Tip indsendt af Cecilia.

Frys ingefær og gurkemeje, så holder det længere. Anna undgår, at ingefær og gurkemejrod bliver gammelt og ender som madspild ved at skrælle de to rødder, skære dem i mindre stykker og fryse dem. Når hun skal bruge dem ,er de lette at rive direkte fra frost. Hun bruger samme metode med hvidløg og parmesanost. Tip indsendt af Anna.

Tænk kreativt, når du bruger opskrifter. Ida opfordrer til, at du er åben for ikke at følge madopskrifter slavisk, og at du i stedet tænker kreativt i forhold til at bruge, hvad du har af rester i køleskabet. Måske dine rester kan gøre retten endnu bedre? Tip indsendt af Ida

Server brød til og undgå store portioner. Anne Grethe undgår at lave for store portioner aftensmad. Samtidig serverer hun altid brød eller flutes til maden, som kan bruges til at skrabe tallerkenerne rene. På den måde er der intet madspild og familien sparer vand på at skylle tallerkenerne, inden de kommer i opvaskemaskinen. Tip indsendt af Anne grethe

Tag et billede af indholdet i dit køleskab, før du handler. Når du har et billede af indholdet i dit køleskab med på indkøb, så ved du, hvad du allerede har af varer og derfor ikke skal købe mere af. Samtidig kan du købe ind ud fra hvad du skal bruge for at få resterne i dit køleskab brugt. Tip indsendt af Inge