Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sikkerhed: Derfor skal du passe på, når du bruger mikrobølgeovnen

Mikrobølgeovne adskiller sig på mange måder fra en almindelig ovn. Derfor skal du tage nogle særlige hensyn at rent sikkerhedsmæssigt, når du bruger mikrobølger til opvarmning.
Af Lars Nøhr Andresen
30. November 2018
Derfor kan det gå galt, når du bruger mikrobølgeovnen
Foto: Getty Images

Husk sikkerheden, når du bruger mikrobølgeovnen

Mikrobølgeovne adskiller sig fra almindelige ovne på en række punkter, herunder brugen af mikrobølger. Og netop mikrobølgerne gør, at du skal huske en række ting, når du bruger den.

Kom aldrig metal i en mikrobølgeovn

Metal får mikrobølgerne til at reflektere og kan skabe brand i ovnen.

Test: Find en god mikrobølgeovn

Pas på meget varme områder i opvarmet mad

Mikrobølgeovne varmer ikke maden ensartet over det hele.

Du kan derfor risikere, at én bid af en ret er passende temperatur, og at den næste bid er meget varmere.

Pas på overophedning

Overophedning sker, når vand når kogepunktet, men ikke begynder at koge. Almindeligt postevand indeholder urenheder, der får vandet til at koge.

Men vand, der allerede er kogt, kan også overophedes, så det næsten eksploderer. Undgå derfor at opvarme vand, der allerede har været varmet eller som har kogt.

Brug rigtigt udstyr

Brug kun beholdere, der er beregnet til mikrobølgeovne. Nogle former for plastik kan smelte.