Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Elkedel: Se efter dette inden køb

Elkedler koger vand og kan ikke andet. Alligevel er der forskel på de 14 elkedler i vores test. Læs her, hvad du skal se efter ved køb af elkedel.
Af Lars Nøhr Andresen
14. November 2016
Foto: iStock

Elkedlen skal kunne følgende

Kalkfilteret skal effektivt sortere kalken fra det kogte vand. Alle elkedler kalker med tiden til, og sommetider frigives lidt større stykker kalk til vandet – og det er de kalkstykker, som filteret skal fange.

Kogetiden skal ikke være for lang. En liter vand kommer i kog fra 164 sekunder til 228 sekunder på elkedlerne i vores test. Kogetiden er ikke angivet på maskinerne, men vores test viser, den hurtigste maskine også har den højeste effekt i watt.

Rengøringen af elkedlen skal være nem – både den udvendige og den indvendige. Udvendigt skal det være nemt at gøre maskinen ren med en fugtig klud, og der skal ikke være for mange steder, hvor skidt og snavs kan samle sig.

Sikkerheden skal også være i orden. Du skal ikke kunne brænde dig på håndtaget, og heldigvis er der også kun en elkedel i testen, hvor håndtaget bliver varmt.

Høj pris gør ikke elkedlen bedre

Elkedlen er dyr og flot, og så er den nok også god? Nej, sådan hænger det ikke sammen.

De 6 bedste elkedler i testen er blandt de billigste i testen og koster mellem 129 kroner og 330 kroner, og du får ikke en bedre elkedel, selv om du betaler op til 1.000 kroner for den.

Hvilken elkedel klarer sig bedst i testen?

Log ind og læs om, hvilke elkedler, der klarer sig bedst i testen og hvorfor.

Bliv medlem og se resten

Log ind eller køb adgang

- Få adgang til alle test og anbefalinger

- Gør de bedste køb og find de bedste produkter

- Undgå fejlkøb og at blive snydt

- Få hjælp til før, under og efter køb

- Støt vores arbejde for bedre rettigheder for alle forbrugere