Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Opvaskemaskiner: Er Bosch og Siemens det samme?

Bosch og Siemens er begge del af den samme tyske koncern, og deres opvaskemaskiner ligner tit hinanden. Men er Bosch og Siemens ens, eller er der forskel?
Af Jesper Frydland-Raun
22. Februar 2018
 Køb af opvaskemaskine: Disse 2 mærker dominerer
Foto: iStock

Bosch og Siemens: Er de 2 mærker ens?

Opvaskemaskiner fra tyske Bosch og Siemens ligner ofte hinanden. Begge mærker er da også en del af den samme tyske koncern. Men er opvaskemaskinerne fra de 2 mærker identiske?

Forbrugerrådet Tænks test af opvaskemaskiner har ofte modeller fra Bosch og Siemens i toppen.

Test: Find alle opvaskemaskiner fra Bosch og Siemens

Forskellige mærker, men næsten ens maskiner

Opvaskemaskinerne fra Bosch og Siemens er ikke ens. Men en opvaskemaskine fra Bosch har i mange tilfælde en næsten identisk søster fra Siemens – og omvendt.

Forskellene ligger i design og markedsføring.

Prisen kan der dog også være forskel på de 2 mærker imellem, selvom maskinerne næsten er ens. Det kan derfor godt betale sig, at undersøge og sammenligne modellerne nærmere inden køb.

Testmæssigt klarer begge mærker sig godt i Forbrugerrådet Tænks test af opvaskemaskiner.

Klarer Bosch og Siemens sig altid godt i test?

Bedste opvaskemaskiner i Forbrugerrådet Tænks test er fra Bosch. Faktisk er de 4 bedste opvaskemaskiner fra Bosch. Siemens klarer sig også godt.

Selvom bedste opvaskemaskiner er fra Bosch og Siemens, er det dog ikke ensbetydende med, at opvaskemaskiner fra de 2 mærker altid er gode. Det viser Forbrugerrådet Tænks test også.

Flere modeller fra de 2 mærker klarer sig kun til en middel bedømmelse i testen. Derfor er der god grund til at tjekke testen af opvaskemaskiner grundigt før køb, også selvom du er på jagt efter en Siemens eller Bosch.

Find alle opvaskemaskiner fra Bosch og Siemens i testen

Køb af opvaskemaskine: Det skal du holde øje med

  • Energi- og vandforbruget: Mest energivenlige modeller er A+++ mærkede. Det er dog ikke en garanti for at de også vasker rent.
  • Prisen: Nye modeller er som regel dyrere end gamle. Overvej derfor en ældre model, hvis prisen er vigtig.
  • Støjniveauet: Skal opvaskemaskinen stå i samtalekøkkenet er det rart, hvis du ikke skal råbe for at overdøve den. I testen måler vi måler støjniveauet – og bedømmer det også subjektivt.

Sådan undgå du at købe den forkerte opvaskemaskine