Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Bilferie: Husk forsikringen, hvis du kører til udlandet

Bilen er praktisk at have med på ferien. Men husk at få styr på forsikringen, før du kører til udlandet.
Af Mette Andrea Boesgaard
13. Juni 2017
Bilferie: Husk det røde SOS-kort
Foto: iStock

Rødt kort-ordningen sikrer din bil på ferien

Bilen kan bringe dig vidt omkring, når du skal på ferie. Men du skal huske at have styr på forsikringen, før du kører til udlandet på ferie.

Rødt kort-ordningen er en ordning, hvor du på bilferien rundt i Europa og flere andre lande kan få autohjælp.

Er din bil kaskoforsikret hos et forsikringsselskab, der er tilknyttet ordningen, er du med i rødt kort-ordningen. Ordningen gælder også for  motorcykler, scootere og registreringspligtige knallerter i det omfang, du har tegnet kaskoforsikring på køretøjet.

Har du ikke en kaskoforsikring, kan du også sikre dig vejhjælp på ferien ved for eksempel at købe vejhjælp via en redningstjeneste.

Røde kort-appen gir dig ordningen med i lommen

Det røde SOS-kort skulle du før medbringe fysisk som bevis på, at din bil var dækket af ordningen. Det er ikke længere nødvendigt. Det kan dog være en god ide alligevel at have kortet med, da der på kortet står, hvilken assistance du har ret til og hvem du skal kontakte, hvis du får brug for vejhjælp.

Print dit røde SOS-kort på SOS Internationals hjemmeside 

Det røde kort kan du også få på din smartphone i form af en app.

Rødt Kort-app'en gør blandt andet, at du kan udfylde en anmeldelse på det sted, hvor skaden er sket og straks sende anmeldelsen og GPS-oplysninger om din nøjagtige lokalitet digitalt til SOS Internationals alarmcentral.

Informationer kan du også få på forskellige sprog, som du kan vise til bugseringsfirmaet, værkstedet eller andre, der hjælper dig.

Læs mere om Rødt Kort-appen her

Hvad er dækket af rødt kort-ordningen?

Rødt kort-ordningen dækker:

  • Ret til vejhjælp på skadesstedet
  • Bugsering
  • Fremskaffelse af reservedele
  • Udlejningsbil
  • Hjemtransport af køretøj
  • Hjemrejse
  • Hotel og lokaltransport, hvis det bliver nødvendigt

For at forsikringen dækker uheldet, er det vigtigt, at du ringer til SOS International og anmelder ulykken eller havariet.

Hvad er ikke dækket af rødt kort-ordningen?

SOS-kortet dækker ikke alt - det dækker blandt andet ikke, hvis der er tale om, at rejsen har til formål at transportere gods i erhvervsmæssig forstand, fastkørsel i sne og udgifter til tolkebistand.

Læs mere på SOS internationals hjemmeside

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg får brug for vejhjælp?

Får du brug for vejhjælp i udlandet, skal du ringe til SOS Internationals Alarmcentral. Du kan ringe til Alarmcentralen 24/7. Telefonnummeret er 70 10 50 52.

Alarmcentralen kan også besvare spørgsmål om, hvordan du er dækket og for hjælp, hvis du for eksempel har brug for transportmuligheder.