Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Elcykler: Undgå at batteriet dør

Elcyklers holdbarhed har Forbrugerrådet Tænk undersøgt. Især batteriet volder ofte problemer. Du kan dog selv gøre en del for at undgå dyre reparationer.
Af David Bergeon
21. Juni 2018
Foto: Getty Images

Elcykler går ofte i stykker

Batteriet og motoren går ofte i stykker på elcykler. Det viser en undersøgelse fra 2017, hvor Forbrugerrådet Tænk spurgte 744 danskere om deres erfaringer med elcykler.

Cirka hver 5. i undersøgelsen har oplevet, at batteri eller motor er gået i stykker. Skaderne på batteri og motor opstår oftest ved almindelig brug, hvor delene pludselig holder op med at virke.

Laderen til batteriet og kontrolpanelet på cyklen er i nogle tilfælde også gået i stykker på flere af de adspurgtes elcykler. Flere har også oplevet fejl på bremser, gear og dæk. 

Test: Forbrugerrådet Tænk har 2 test af elcykler - se testene her

Batteriet skal du passe på

Batterisvigt rammer især billige modeller til under 12.000 kroner ifølge undersøgelsen. Cykler til over 12.000 kroner klarer sig generelt bedre på batterifronten, men er ikke fejlfri.

Batteriet har du selv mulighed for at sikre en længere holdbarhed. Går batteriet i stykker, kan du risikere at skulle betale mellem 2.000 og 4.000 kroner for et nyt, hvis garantien ikke dækker. 

Få batteriet til at holde længere

Undgå dyrt batteriskifte. Her er tips til, hvad du selv kan gøre for at minimere risikoen for, at din elcykel skal have nyt batteri.

Bliv medlem og se resten

Log ind eller køb adgang nu

- Få adgang til alle test og anbefalinger
- Gør de bedste køb og find de bedste produkter
- Undgå fejlkøb og at blive snydt
- Få hjælp til før, under og efter køb
- Støt vores arbejde for bedre rettigheder for alle forbrugere.