Tablets: Hvad er det? | Forbrugerrådet Tænk
Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Tablets: Hvad er det?

En tablet er en håndholdt mellemting mellem en computer og en smartphone, som du altid kan have med i tasken. Men hvad kan den? Og har du brug for en?
Af Signe Bønsvig
13. Juli 2018
Hvad er en tablet
Foto: iStock

Hvad skal jeg bruge en tablet til?

En tablet er glimrende til underholdning til både børn og voksne. Du kan bruge den til at streame tv-serier og film, spille spil, læse e-bøger og e-aviser eller være på sociale medier som Facebook.

Arbejde kan du også bruge den til. På en tablet kan du tjekke mails og skrive notater. Du kan også tilkøbe et tastatur til mange tablets, så du har bedre arbejdsmulighed end med touchskærmen.

Test: Find den bedste tablet i vores test

Er en tablet bedre end en smartphone?

Tablets kan som regel ikke bruges som telefon, men alle øvrige funktioner på din smartphone kan din tablet klare. De fleste apps fås til både tablet og smartphone.

Størrelsen på skærmen er den største forskel mellem en tablet og en smartphone.

En tablet er bedre end en smartphone, hvis du skal se film, videoer og tv-serier, fordi skærmen er større. Synes du skriften er for lille på din smartphone, er det måske også lettere at læse på en tablet, hvor skærmen er større.

Test: Find den bedste smartphone i vores test

Er en tablet ligeså god som en computer?

Processoren er "hjernen" i din tablet eller computer. Den er afgørende for, hvad din tablet kan.

Nogle tablets i dag har samme processorkraft som de mindste bærbare computere, men generelt er en computer stadig væsentlig stærkere end en tablet.

Din tablet kan ikke nødvendigvis klare spil og andre grafik-tunge programmer, der fylder meget. Der findes dog mange programmer, for eksempel skriveprogrammer, som er lavet i en version til tablets.

Interaktionen er dog anderledes end på en computer, da du med en tablet ikke har et keyboard, mus og så videre.

Hvad er forskellen på Android tablet og iPad?

iPads, Android tablet og Windows tablet er de 3 almindelige typer af tablets. De bliver betegnet forskelligt efter det styresystem, de bruger.

iPads er produceret af Apple med iOS styresystem.

Android tablets produceres af mange forskellige firmaer, for eksempel Samsung, Levono og Acer. De bruger et åbent styresystem, som producenten modererer til egne tablets.

Microsoft og HP laver tablets med styresystemet Windows.

Hvilket styresystem skal du vælge?