Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Huawei uden Google: Hvad betyder det for dig?

Google dropper samarbejdet med Huawei om styresystemet Android og Google egne apps. Hvad betyder det for dig, der har en Huawei smartphone eller vil købe en?
Af Morten Levinsky Thorsboe
22. Maj 2019
Google boykotter Huawei: Hvad betyder det for dig?
Getty Images

Huawei smartphones uden Google: Det betyder det for dig

Google-tjenester og apps som YouTube, Google Play Store og Gmail vil ikke være tilgængelig på kommende modeller af smartphones fra Huawei.

Huawei smartphones, der allerede er på markedet, vil dog stadig køre på styresystemet Android og have adgang til de forskellige Google-tjenester og apps.

Opdateringer af styresystemet Android og sikkerhedstjenesten Google Play Protect vil formentlig ikke følge med, når du køber en ny Huawei. Det betyder, at du kan gå glip af nye funktioner, og at din sikkerhed på telefonen bliver dårligere. Dette er dog fortsat usikkert.

Find en ny smartphones i vores omfattende test

Nye Huawei-smartphones bliver uden Google

Huaweis fremtidige modeller vil højest sandsynligt blive udstyret med et andet styresystem end Android og med Huaweis egen app-store.

Google Play Store, og apps her fra, vil formentlig ikke være tilgængelige på din Huawei smartphone. Det gælder blandt andet apps som MobilePay, Rejseplanen og NemID.

Samsung Galaxy S10: Hvilken model skal du vælge?

Hvis jeg allerede har en Huawei?

Huawei-telefoner, der allerede er i brug, vil stadig have adgang til Googles tjenester. Har du en Huawei smartphone, skal du derfor ikke være bekymret. Du vil nemlig stadig kunne opdatere og bruge apps fra Google.

Huaweis dyre, luksustelefoner som P20 eller P30, vil formentlig ikke få opdateret deres styresystem til den nyeste version af Android. Billigere Huawei modeller vil normalt ikke få opdateret styresystemet alligevel.

Manglende opdateringer kan betyde, at du går glip af nye funktioner. Det er uklart, om telefonerne vil modtage opdateringer af sikkerheds-appen Google Play Protect, hvilket kan gå ud over din sikkerhed.

Billig iPhone: Sådan sparer du penge

Honor smartphones er også ramt

Smartphones fra firmaet Honor er også påvirket af Googles boykot, da Honor er ejet af Huawei.

Honor telefoner vil derfor blive påvirket på samme måde som Huawei. Det betyder, at kommende telefoner ikke vil have adgang til Googles tjenester.

Smartphones fra Honor, der allerede er på markedet, vil have adgang til Googles produkter.