Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Kontaktløst Dankort: Sådan virker det

Kontaktløse betalingskort gør det muligt at betale uden at sætte kortet i terminalen. Ofte skal du heller ikke taste din pinkode. Men hvordan virker det?
Af David Bergeon
14. September 2015
Kontaktløst dankort: Sådan virker det
Foto: iStock

Hvad er et kontaktløst dankort?

Kontaktløse betalingskort er kort, hvor du ikke behøver at stikke kortet ind i dankortterminalen og betale med chip-funktionen. Men hvordan bruger du det kontaktløse Dankort? Og hvornår er det nødvendigt at taste din pinkode?

Betalingsmetoden for kontaktløse betalingskort fungerer sådan, at du holder kortet hen til en terminal, der har det kontaktløse symbol. Når displayet viser ”GODKENDT”, er betalingen gennemført.

Max beløbet for kontaktløse Dankort er 350 kroner. Du skal derfor kun indtaste din pinkode, hvis du køber for over 350 kroner.

Beløbsgrænsen for Visa kort og Mastercard har før været 200 kroner. Den er nu også blevet hævet til 350 kroner for begge kort. Ændringerne for Visa kort og Mastercard gælder fra 13. april 2018.

Hvordan får jeg det kontaktløse Dankort?

Banken kan give dig et kontaktløst Dankort, hvis du ønsker det. Det er ikke muligt at bruge gamle kort til kontaktløs betaling. Udløber dit kort, får du automatisk et kort med kontaktløs betaling.

Kontaktløs betaling behøver du ikke at bruge, selv om dit kort er kontaktløst. Du kan også betale med kortet ved at føre det ind i terminalen og betale med chip-funktionen.

Kan jeg bruge mit kontaktløse Dankort med det samme?

Aktiver dit nye kontaktløse Dankort, før du bruger den kontaktløse funktion første gang. Du kan aktivere dit Dankort ved at købe en vare med den normale chip-funktion.

Hvor sikkert er det kontaktløse dankort?

Sikkerheden ved det kontaktløse kort kan måske skabe noget bekymring; Kan du for eksempel komme til at betale for andres indkøb? Er der en selvrisiko, hvis du mister kortet? Og må andre bruge dit kort uden pinkoden?

Er det kontaktløse betalingskort lige så sikkert som det traditionelle?