Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Få dine børn til at spise grønt

Tilbered grøntsagerne på en ny måde eller anret dem på en ny måde. Der er flere måder at få dine børn til at spise flere grøntsager.
Af Mette Andrea Boesgaard
25. Marts 2015
Få dine børn til at spise grønt
Foto: iStockphoto

Gnavegrønt er godt

Børn elsker sprøde grøntsager, som de kan gnave i. Det kan derfor være en god ide at introducere dit barn for nye grøntsager ved at stille rå grøntsagsstave frem på bordet.

Start med gulerod og agurk, som barnet kender, og udvid langsomt udvalget med andre grøntsager, der smager godt rå. Det kan for eksempel være radisser, tomater, persillerod og så videre.

Bland frugt og grønt

Server grove grøntsager sammen med frugt som for eksempel æbler, pærer eller frisk ananas anrettet i små skåle.

Finthakket grønkål med æbler er et godt eksempel, men du kan også blande fintrevne rodfrugter med for eksempel tørrede frugter som rosiner eller dadler.

Ovnbagte grøntsager er tit søde

Bag grøntsagerne i ovn, så bliver mange af dem mere søde i smagen. Hvis du skærer grøntsagerne i mundrette hapser, bager dem uden olie og serverer dem i en skål, opfatter børnene dem ofte som en snack.

Skab overblik for barnet

Anret grøntsagerne for sig. Børn vil gerne kunne se, hvad der er i maden frem for at få en sammenkogt ret, hvor det hele er blandet sammen.

Børn lærer af hinanden

Inviter kammerater med til middag. Børn inspirerer hinanden til at turde smage på flere ting.

Lad børnene være med

Tag børnene med ud at købe ind og lad dem hjælpe til med madlavningen. Hvis du lader dem ordne grøntsagerne, ender mange i munden.