Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sejre i 2017: Det gør Forbrugerrådet Tænk for dig

Forbrugerrådet Tænk kæmper dagligt for dine rettigheder som forbruger. 2017 har allerede budt på flere kampe og sejre. Her samler vi op på de største.
Af Jesper Frydland-Raun
11. Maj 2017
Forbrugerrådet Tænk hjælper dig. Det har vi gjort for dig i 2017
Foto: Getty Images

Bedre rettigheder for dig: Her har vi vundet

Forbrugerrådet Tænk er uafhængige af offentlige myndigheder, erhvervsliv og politiske partier. Forbrugerrådet Tænk kæmper for at gøre det let og sikkert for dig at være forbruger.

Arbejdet foregår via test af mange forskellige produkter, men også ved og deltagelse i over 300 råd, nævn og udvalg på både nationalt og internationalt plan.

Overholdelse af dine rettigheder kæmper vi også for i det daglige. Her er et par eksempler på, hvor vi har kæmpet din sag, og vundet:

Apple stopper med at udlevere telefoner med brugte dele

iPhones med brugte dele har Apples forhandlere ulovligt udleveret til kunder, der ellers har krav på en fabriksny telefon. Omleveringen har typisk fundet sted, fordi telefonen, de købte, havde en defekt.

Fordi telefonerne indeholder brugte dele, er der ikke tale om en fabriksny smartphone. Det giver købeloven ellers ret til, når telefonen inden for reklamationsretten skal "omleveres".

Apple tabte en retssag mod en forbruger i december 2016, og blev pålagt at udlevere nye telefoner. Dog rettede de sig ikke efter dommen, og i foråret 2017 anmeldte Forbrugerrådet Tænk så Apples forhandlere til Forbrugerombudsmanden. Desuden henvendte vi os også til Apple med krav om, at de ændrede deres procedure.

Apple bøjede sig, og har bedt sine forhandlere om at følge loven og udlevere fabriksnye smartphones til kunder, der har en defekt telefon og bruger deres reklamationsret.

Sejre over Apple kan du læs mere om her

Digital sikkerhed: Du skal føle dig mere sikker

Undersøgelser viser, at mange føler sig utrygge på internettet i forhold til at beskyttelse af privatlivet. Mange synes også, at de mangler konkret viden til at undgå it-kriminalitet. Er du en af dem, er der hjælp at hente hos Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk har nemlig arbejdet målrettet på at skaffe støtte til værktøjer, der kan hjælpe dig med dette. Arbejdet har blandt andet resulteret i Appen "Mit digitale Selvforsvar".

Appem hjælper dig med at blive mere sikker på internettet. Appen er nem at bruge og giver dig råd og vejledning til uheldige situationer, du kan komme ud for, når du er online.

Hent eller læs mere om Appen "Mit digitale selvforsvar" her