Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Video: Bliver du snydt af billethajerne?

Billethajer kan snyde selv etablerede musikere. Se om Hilda Heick, Waqas, Mette Lindberg og Emmelie de Forest falder for billethajernes tricks.
Af David Bergeon
2. April 2019

Billetblind - bliver du snydt til at købe ugyldige billetter?

Billetbørser på nettet snyder dig til at købe koncertbilletter til overpriser uden om de officielle forhandlere. Forbrugerrådet Tænk er gået sammen med Kulturministeriet og koncertarrangørerne for at sætte en stopper for det.

Er du billetblind?

Billetsvindlerne bliver stadig smartere og metoderne mere udspekulerede, og på nettet kan det være svært at skelne en falsk billetside fra en officiel.

Udsolgte billetter eller mangel på billetter kan gøre de fleste af os blinde over for billethajernes tricks på nettet.

I denne video bliver musikerne Hilda Heick, Waqas, Mette Lindberg og Emmelie de Forest sat til at købe billetter på nettet. Imens holder en hjerneforsker og en forbrugerjurist fra Forbrugerrådet Tænk øje med eksperimentet.

Falder de professionelle musikere for billetsvindlernes fiduser?

Sådan køber du dine billetter sikkert

Forbrugerrådet Tænk mener: Hovedansvar for billetsnyd ligger hos platformene

"Billetsnyd er udbredt på uofficielle billetbørser som Viagogo og Stubhub. Ansvaret for, at forbrugerne ikke bliver snydt, ligger i høj grad hos disse platforme.

De danske regler på området er klare nok, men Forbrugerrådet Tænk savner stærkere håndhævelse fra myndighedernes side, herunder på tværs af landegrænserne."

Martha Nør Kjeldsen, seniorjurist